Anklager erklæres inhabil i fynsk sag om skyderi og kokain

De tre juridiske dommere i Retten i Svendborg mener, at sagens anklager har forsøgt at påvirke et vidne.
Ifølge TV 2 Fyn fremlagde en af forsvarsadvokaterne for de tiltalte en mail fra anklageren til vidnet om, at vidnet kunne hjælpe med at få de tiltalte idømt mange års fængsel. | Foto: Peter Hove Olesen
Ifølge TV 2 Fyn fremlagde en af forsvarsadvokaterne for de tiltalte en mail fra anklageren til vidnet om, at vidnet kunne hjælpe med at få de tiltalte idømt mange års fængsel. | Foto: Peter Hove Olesen
af ritzau

En nævningesag, som blandt andet handler om et skyderi i den fynske by Skårup, er blevet udsat på ubestemt tid.

Det skyldes, at de tre juridiske dommere i Retten i Svendborg mener, at sagens anklager er inhabil. Det skriver TV 2 Fyn.

Kort sagt betyder det, at retten fredag besluttede, at sagen ikke kan køre videre, før der er fundet en ny anklager.

Sagens kerne er en mailkorrespondance, som anklager Stefan Kristensen har haft med en mand, der skulle indkaldes som vidne i sagen.

Ifølge TV 2 Fyn fremlagde en af forsvarsadvokaterne en mail, hvor anklageren skrev, at vidnet, som befinder sig i udlandet, er et vigtigt vidne. Han har også skrevet, at vidnet kunne hjælpe med at få de tiltalte idømt mange års fængsel.

Det mente alle tre forsvarere i sagen var nok til, at retten skulle erklære Stefan Kristensen inhabil.

Anklageren afviste, at han havde forsøgt at påvirke vidnet.

Men de tre dommere nåede frem til, at mailen såede tvivl om, hvorvidt anklageren var upartisk og objektiv, skriver TV 2 Fyn.

Ifølge sagens anklageskrift har de tre tiltalte blandt andet været i besiddelse af skydevåben. Et af dem blev ifølge politiet brugt i juni 2021 i Skårup, hvor to af de tiltalte skulle have skudt efter en parkeret bil.

Et andet centralt punkt i anklageskriftet er en hændelse midt om natten i maj 2021, hvor en af de tiltalte angiveligt indfandt sig på en adresse i Skårup sammen med ukendte gerningsmænd. Planen var ifølge politiet, at der skulle udøves hærværk mod huset. Det mislykkedes, da husets beboer opdagede dem, lyder det i anklageskriftet.

De tiltalte har ifølge anklageskriftet også været i besiddelse af mindst fem kilo hash og 750 gram kokain, som skulle sælges.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også