Spekulant opgiver retssag om en halv milliard kroner

Kenneth Schwartz Thomsen, der spillede hovedrolle under finanskrisen i 2008, har hævet sin anke af dom afsagt af Retten i Lyngby.
Ejendomsspekulanten Kenneth Schwartz Thomsen spillede en afgørende rolle, da Roskilde Bank krakkede i 2008. | Foto: Sara Galbiati
Ejendomsspekulanten Kenneth Schwartz Thomsen spillede en afgørende rolle, da Roskilde Bank krakkede i 2008. | Foto: Sara Galbiati
AF RITZAU

Ejendomsspekulanten Kenneth Schwartz Thomsen hænger på en regning på en halv milliard kroner efter krakket i Roskilde Bank.

Få dage før planlagte retsmøder i Østre Landsret har han hævet sin anke af en dom, som Retten i Lyngby afsagde i 2021.

Byretten fastslog i dommen, at han skulle betale 565 millioner kroner til Finansiel Stabilitet, som er det statslige selskab, der overtog Roskilde Bank.

Til beløbet skal lægges morarente, ligesom Schwarz Thomsen skal betale sagens omkostninger på 400.000 kroner, fremgår det af byrettens dom.

Det enorme beløb skyldes Kenneth Schwartz Thomsens forretninger med Roskilde Bank. Den store provinsbank gik konkurs i 2008. Den blev tvunget i knæ af flere dyre engagementer med ejendomsinvestorer som blandt andre Schwartz Thomsen.

Kravet på de 565 millioner skyldes især selvskyldnerkautioner vedrørende otte selskabers gæld.

Tidligere under sagen hævdede Schwartz Thomsens advokat blandt andet, at kravet var forældet.

Han ankede til landsretten, hvor der var planlagt retsmøder 19. og 20. december. Imidlertid blev anken hævet midt i sidste uge, oplyses det i landsretten.

Kenneth Schwartz Thomsens bo er taget under konkursbehandling, men det er endnu ikke afsluttet, oplyser kurator.

Ved domstolene har forretningsmanden også haft et andet opgør med Finansiel Stabilitet, og det endte i september med, at landsretten dømte ham til at betale 75 millioner kroner. Desuden skulle han betale sagsomkostninger på 750.000 kroner.

Af landsrettens dom fremgår, at han havde ret til at videreføre retssagen, og at han i den forbindelse hæfter personligt for de sagsomkostninger, han måtte blive pålagt at betale.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter