AdvokatWatch

Retssag mod seks tiltalte i sag om udbyttesvindel udsat

Det er uvist, om Danmark kan få udleveret tre tiltalte fra Dubai. Indtil videre er retssag i Glostrup udsat på ubestemt tid.

Dubai har sagt nej til at udlevere Sanjay Shah, som menes at være hovedmanden i sagen om svindel med refusion af udbytteskat. I et andet spor er tre briter og tre amerikanere også tiltalt, men da de tre briter også bor i Dubai, har Retten i Glostrup foreløbigt aflyst og udskudt retssagen mod dem. | Foto: Jens Dresling

At en domstol i Dubai har sagt nej til at udlevere svindeltiltalte Sanjay Shah til Danmark får nu konsekvenser for et andet spor i sagen om udbytteskat.

Sagen mod seks andre tiltalte – tre briter og tre amerikanere – er torsdag formiddag blevet aflyst i Retten i Glostrup og udsat på ubestemt tid.

Det skriver Politiken.

Årsagen er, at de tre briter også bor i Dubai og foreløbig ikke har erklæret sig parate til at komme til Danmark.

Derfor kan sagen kun gennemføres, hvis de danske myndigheder kan få dem udleveret. Men det er usikkert, om det kan lade sig gøre efter Shahs sag. Afgørelsen er godt nok anket, men det står ikke klart, hvornår sagen behandles igen.

Derfor har Retten i Glostrup altså besluttet at aflyse det omfattende sagskompleks. Det kommer først i rettens kalender igen, når anklagemyndigheden kan sandsynliggøre, at de tre briter kommer til Danmark, skriver Politiken.

Dubai har nægtet at udlevere Shah på grund af manglende dokumenter fra de danske myndigheders efterforskning.

De tre øvrige tiltalte er alle amerikanske statsborgere. De har indvilliget i at rejse til Danmark, når sagen begynder. Men de må nu afvente begivenhedernes gang i Dubai.

I denne del af sagen er der rejst tiltale for svindel for 1,1 milliard kroner via en tysk bank. Selve banken blev i 2019 straffet med en bøde på 110 millioner kroner.

De tre amerikanere, som arrangerede det hele, indgik i forsommeren 2019 et forlig med Skat, skriver Politiken. De lover at betale mere end en milliard kroner tilbage, men uden at indrømme at have bedraget Skat.

Sagen om udbytteskat begyndte i 2015, hvor det blev opdaget, at den danske statskasse havde mistet cirka 12,7 milliarder kroner, fordi ukendte bagmænd i flere år havde svindlet med refusion af udbytteskat.

Der er rejst tiltale mod ni udlændinge i tre forskellige spor.

I hovedsporet er de britiske statsborgere Sanjay Shah og Anthony Mark Patterson, der menes at være Shahs medhjælper, tiltalte. De nægter sig begge skyldige.

Shah menes at være hovedmanden i sagen om svindel og forsøg på svindel for i alt 9,6 milliarder kroner. Han fik ifølge anklagemyndigheden en personlig gevinst på cirka 7,2 milliarder kroner ved svindlen.

I september afgjorde en britisk domstol, at Patterson skal udleveres til Danmark. Afgørelsen kan appelleres.

De tiltalte risikerer op til 12 års fængsel.

I det tredje spor er en brite tiltalt for bedrageri for 320 millioner kroner.

Britisk domstol: Sanjay Shahs partner skal udleveres i udbyttesag

Udleveringssagen om Sanjay Shah bliver anket i Dubai

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der er fart på energi-rådgivningen, mens mindre advokatfirma bliver en del af forretningen fra årsskiftet, lød det i denne uge fra Bech-Bruun. Derudover bød ugen på kryptoadvokater og en ”tsunami” af regler, der kan blive en lukrativ forretning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier