Dommerfuldmægtige advarer om rekrutteringsproblemer hos retterne

Det er næsten umuligt at rekruttere erfarne dommerfuldmægtige og chefer til domstolene, lyder det fra formand for Dommerfuldmægtigforeningen. Domstolsstyrelsen afviser påstanden.
Det er svært for domstolene af rekruttere medarbejdere. Lønnen er særligt en udfordring, fortæller retspræsidenten ved Retten i Odense. | Foto: WatchMedier/Katja Beaula
Det er svært for domstolene af rekruttere medarbejdere. Lønnen er særligt en udfordring, fortæller retspræsidenten ved Retten i Odense. | Foto: WatchMedier/Katja Beaula

Det er svært for domstolene at lokke ansøgere til stillinger ved landets retter, skriver K-News.

”Det gør faktisk lidt ondt på mig at sige, for det er jo mit eget system - men Københavns Byret, der leder efter erfarne dommerfuldmægtige får nul ansøgninger på et stillingsopslag”, lyder det fra formand for Dommerfuldmægtigforeningen, Nina Palesa Bonde, til mediet.

Domstolsstyrelsen afviser over for K-News, at problemet er så stort, som Dommerfuldmægtigforeningen gør det til. Rasmus Damm, der er retspræsident ved Retten i Odense, fortalte dog i sidste måned i et interview med AdvokatWatch om rekrutteringsudfordringer.

”Både kommuner og andre statslige institutioner giver mere i løn, end vi kan tilbyde. Så kan man jo godt sidde og føle sig rigtig dygtig og fin ved domstolene, men hvis man lige kan rykke til et af de andre steder og få eksempelvis 5000 mere i løn om måneden, så er det jo lokkende – især for unge jurister.”

”Det ville være rart, hvis vi også kunne være med på det punkt, så vi ikke kun skal leve af medarbejdernes dedikation.”

Domstolenes udfordringer med at finde kvalificerede medarbejder sker i en tid, hvor der i forvejen er massivt pres på landets retter, blandt andet på grund af rekordhøje sagsbehandlingstider, sparekrav og flere lange og mere komplicerede sager.

Domstolene stod ellers til at få en ny flerårsaftale for domstolenes økonomi dette efterår, men de forhandlinger blev i sidste uge udskudt med regeringens finanslovsudspil.

Som et plaster på såret bliver de såkaldte bunkebekæmpelsesmidler videreført.

Domstolsdirektør ”lytter til kritik” – men økonomi får skylden for lange ventetider

EU-rapporter bekræfter: Danmarks retssystem er i bund på ressourcer

”Domstolene er ikke lønførende – det er et kærlighedsjob”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også