AdvokatWatch

Retspræsidenter fortæller om karrieren og jobbet i en tid med stort økonomisk pres

AdvokatWatch er rejst ud til retterne for at tale med retspræsidenterne om deres rolle i en tid, hvor domstolene står over for massive udfordringer. Læs hele artikelserien her.

Retspræsident ved Retten i Hillerød, Anders Herping Nielsen fik vækket interessen for dommergerningen nord for polarcirklen, da han var fuldmægtig ved Grønlands Landsret.

Ni af landets domstole har siden efteråret 2021 skiftet ud på topposter. I artikelserien De nye retspræsidenter møder AdvokatWatch en række af landets nye retspræsidenter.

Udover at svinge dommerhammeren står lederne af retterne lige nu midt i en tid, hvor domstolene er præget af massive udfordringer. Mangel på ressourcer, et stort arbejdspres og rekordlange sagsbehandlingstider er blot noget af det, som præsidenterne møder ind til for tiden.

Hvilke løsninger foreslår de? Er flere midler den eneste vej ud af krisen? Og hvad håber de på for domstolene i fremtiden?

AdvokatWatch har også spurgt ind til retspræsidenternes rolle, hvad der inspirerede dem ind i juraen, og hvorfor det er så fedt at gå på arbejde som dommer og leder.

Følg artikelserien De nye retspræsidenter den kommende tid frem mod forhandlingerne om en ny flerårsaftale for domstolenes økonomi.

Du finder artiklerne i serien her (listen opdateres i takt med, at artiklerne bliver publiceret):

”Man kan komme til at lide af den vrangforestilling, at man selv er helt ufattelig klog”

”Domstolene er ikke lønførende – det er et kærlighedsjob”

”Jeg husker en sag om en mand, der skød en isbjørn uden at have et erhvervsfangerbevis”

”Man skal gøre sig fortjent til at være leder og til at afgøre folks sager”

”Domstolenes troværdighed hænger meget sammen med, at vi holder krudtet tørt”

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

En advokat blev i denne uge varetægtsfænglset for hvidvask. Derudover bød ugen blandt andet på historier om en strid mellem en byret og anklagemyndighed, mens Danske Advokaters nye formand meldte sig ind i samfundsdebatten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier