AdvokatWatch

Få sager om psykisk vold når domstolene

Det kan være nogle svære sager at forfølge, lyder det fra senioranklager, der har ført flere sager om psykisk vold.

Der har været i alt 1129 anmeldelser om psykisk vold, siden bestemmelsen om at sidestille psykisk vold med fysisk vold blev indført i 2019. | Foto: Thomas Borberg

Selv om antallet af anmeldelser om psykisk vold stiger, kommer kun få sager hele vejen gennem retssystemet, skriver Berlingske.

En af årsagerne er ifølge anklagemyndigheden, at det er svært at løfte bevisbyrden.

”Det her kan være nogle svære sager at forfølge, fordi beviserne i sager om psykisk vold i høj grad bygger på den forurettedes forklaring. Og det kan være svært at overbevise retten, hvis der ikke er andre beviser såsom mails, sms’er eller andre vidneforklaringer,” siger Lotte Nielsen, senioranklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der har ført flere sager om psykisk vold, til avisen.

Bestemmelsen om at sidestille psykisk og fysisk vold i straffeloven blev indført i 2019. Siden har der ifølge Berlingske været 1129 anmeldelser om psykisk vold i alt. Ifølge mediet Zetland er der blevet rejst tiltale i 32 ud af 430 afsluttede sager om psykisk vold. Ti endte med en dom.

Domstolene har fået travlt med voldtægtssager efter ny lov

Advokat: For mange sager om voldtægt ender i retten

Mere fra AdvokatWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier