AdvokatWatch

Efterforsker i advokatfirma advarede politiet om tiltalt i skoleskyder-sag

I sommeren 2020 fik Nordjyllands Politi en anmeldelse fra en bekymret digital efterforsker ansat hos advokatfirmaet Njord. Nu kører sagen mod en 27-årig mand, der er tiltalt for at have planlagt flere skoleskyderier, ved Retten i Aalborg.

Den 27-årig mand, der er tiltalt for at have planlagt flere masseskyderier på skoler i Nord- og Østjylland, var aktiv på kvindefjendske fora på internettet. | Foto: Thomas Borberg

Det var en digital efterforsker fra advokatfirmaet Njord, der i sommeren 2020 sendte en anmeldelse til politiet om en 27-årige nordjyde, der nu står tiltalt for at have planlagt flere skoleskyderier, skriver Nordjyske.

Mediet var onsdag til stede i Retten i Aalborg, hvor efterforskeren Christian Skettrup som vidne fortalte, hvordan han i 2020 fandt frem til manden.

Det var et tilfældigt opslag på et incel-forum, hvor mænd samles om had til kvinder og samfundet, der i første omgang fik efterforskeren til at dykke ned i sagen, hvorefter han gik i gang med en digital efterforskning, der ledte til flere forskellige fora om blandt andet selvmord og skoleskyderier.

Christian Skettrup, som også er analytiker i foreningen Digitalt Ansvar, endte med at finde et billede på Youtube af den 27-årige mand, der ifølge anmeldelsen var så radikaliseret, at der var risiko for, at han ville begå skoleskyderi.

"Jeg tænkte, at hvis politiet ikke gør noget, så får det fatale konsekvenser," sagde han ifølge mediet i retten.

Københavns Byret kasserer en stribe sager om ulovlig fildeling

Dømte for deling af film får lov at anke til landsret 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der kom politisk fokus på uklar advokatregning i stort anlagt erstatningssag mod Bech-Bruun i denne uge, der også bød på historier om blandt andet advokatbranchens ledelseshovedbrud og specialistområdet for sager om børnebortførelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier