AdvokatWatch

Domstolsstyrelsen kender ikke regningen for udbudskoks med digitalt tinglysningssystem

Netcompany har siden foråret arbejdet på at overtage det digitale tinglysningssystem. Men nu er arbejdet indstillet, efter it-selskabets kontrakt med Domstolsstyrelsen blev annulleret. Det er uvist, hvor meget det skrottede udbud kommer til at koste.

Domstolsstyrelsen har handlet i strid med udbudslovens § 160, stk. 1, og udbudslovens § 2, lød Klagenævnet for Udbuds kendelse. | Foto: Jens Dresling

Processen med at flytte Domstolsstyrelsens it-system for digital tinglysning til it-selskabet Netcompany var i fuld gang, men nu er det omfattende arbejde afbrudt med omgående virkning. Det skriver Computerworld.

Det sker, efter Klagenævnet for Udbud har annulleret den aftale, som Domstolsstyrelsen i februar indgik med Netcompany om at drive og vedligeholde det centrale system.

Nu skal styrelsen i gang med et nyt udbud, og indtil en ny leverandør er fundet, fortsætter it-virksomheden DXC, der hidtil har stået for at drive og udvikle det digitale tinglysningssystem, med sit arbejde.

Det er derfor uvist, om det bliver for eksempel DXC eller Netcompany, der i de næste fem år skal have ansvaret med digital tinglysning, og Domstolsstyrelsen kan endnu ikke svare på, hvad det skrottede udbud kommer til at koste, skriver mediet.

Klagen over udbuddet var indleveret af DXC, og Domstolsstyrelsen, der ifølge Klagenævnet for Udbud havde handlet i strid med udbudsloven, har indtil videre betalt DXC's sagsomkostninger på 40.000 kr., skriver ComputerWorld.

"Domstolsstyrelsen har handlet i strid med udbudslovens § 160, stk. 1, og udbudslovens § 2, herunder principperne om ligebehandling og gennemsigtighed, ved at have anvendt en evalueringsmetode for underkriteriet "Pris", der ikke er egnet til at identificere det økonomisk mest fordelagtige tilbud, idet den anvendte model ikke afspejler det forventede indkøb på kontrakten," lød det i kendelsen.

Aftale om digitalt tinglysningssystem skrottes efter udbudsfejl

Efter mere end et årti trækker omfattende digitalisering stadig spor i tinglysningsret 

Mere fra AdvokatWatch

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

Fond med advokater i spidsen har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Advokatguiden ansætter ny direktør

Den nordiske platform Advokatguiden, der giver mulighed for at sammenligne advokater, har fået ny direktør. Firmaet sigter nu efter international udrulning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier