AdvokatWatch

Politiet tjekker flere bankkonti efter droppet krav om dommerkendelse i hvidvasksager

Justitsminister Nick Hækkerup (S) kræver nu en forklaring på, hvorfor politiet i nogle tilfælde kigger dobbelt så ofte på danskernes bankkonti end tidligere, hvor det krævede en dommerkendelse.

Justitsminister Nick Hækkerup (S). | Foto: Jens Dresling

Bankerne har siden 1. februar i år oplevet, at politiet "markant" oftere laver såkaldte editionskendelser, hvor bankerne bliver bedt om at udlevere fortrolige oplysninger som led i undersøgelser af potentielle hvidvasksager, skriver Børsen.

Før 1. februar krævede denne slags undersøgelser en dommerkendelse, men det er nu afskaffet, efter der i januar blev vedtaget en ny politiaftale.

Den stigende interesse for at kigge bankkunderne efter i kortene får justitsminister Nick Hækkerup (S) til at udtale, at han har tillid til politiet, og at disse kun må indhente oplysninger fra banken, hvis der er en begrundet mistanke.

"Når det er sagt, så lyder en fordobling af antallet af afgørelser naturligvis højt, og derfor har jeg også bedt politiet om en forklaring på, hvorfor antallet af afgørelser om edition antageligt har ligget væsentligt højere end normalt i denne periode," udtaler han i en skriftlig kommentar til Børsen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch.)

Dommere advarer: Politiet tjekker bankkunder uden retskendelse 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier