AdvokatWatch

Jurister advarer mod ressourcedræn i Højesteret ved flere rigsretssager

Man kan blive tvunget til at se på rammerne omkring de ressourcekrævende retssager, hvis det bliver en tendens at slæbe ministre for Rigsretten, lyder det fra advokat og juraprofessor.

Mens rigsretssagen kører mod tidligere udlændingesminister Inger Støjberg bliver Højesteret stort set tømt for dommere, og det vil forsinke arbejdet i Højesteret. | Foto: Marius Renner

En rigsretssag er omfattende og "trækker tænder ud" i retssystemet. Der har hidtil været få af dem gennem tiden, men hvis rigsretssagen mod Inger Støjberg bliver startskuddet til endnu flere, kan man blive tvunget til at se på rammerne omkring dem.

Sådan lyder det fra juraprofessor og advokat i forbindelse med, at Støjberg-sagen vil føre til et efterslæb i Højesteret, som stort set tømmes for dommere i løbet af de fire måneder, som sagen kommer til at løbe over i efteråret.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Advokatfuldmægtig udvikler app med barndomsven

Det skal gøres lettere at blive mindet om de frister, man som virksomhed har i forhold til indberetning af skat og årsregnskaber. Det er formålet med en app, som juristen Mansour Bandri og konsulenten Resat Durmisi har udviklet.

Tredjepartsfinansiering af danske retsopgør vækker skepsis

Udenlandske investorer har planer om at investere millionbeløb i danske retsopgør, som de egentlig ikke har part i. De håber på et afkast og mener, de hjælper andre med at få retfærdighed. Andre mener, de snarere er gribbe, der vil profitere på andres ulykke.

IP-rådgiver skifter ud på direktørpost

Tidligere Penta-direktør stopper som topchef i rådgivningsvirksomheden Patrade, der beskæftiger sig med immaterialret. Hans afløser kommer fra kommunikationsbranchen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier