Færre tvangsopløste selskaber lukkes med konkurs i provinsen
Færre selskaber sendes til konkursbehandling uden for Storkøbenhavn, og det betyder ifølge arkitekterne bag ny undersøgelse, at svindlere har lettere spil i provinsen, fordi forholdene i selskaberne ikke undersøges af kuratorer, skriver Berlingske.
"Vi er alvorligt bekymrede for, at mange svindlere flyver under radaren i provinsen som følge af, at insolvente selskaber lukkes uden en konkurs," skriver juraprofessor ved Københavns Universitet Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen og Niels-Peter Rønmos, der er konsulent i virksomheden Xtelligent Data, og som har en fortid i Erhvervsstyrelsen, i en fælles kronik.
De har undersøgt, hvordan landets skifteretter behandler selskaber, som de får sendt til tvangsopløsning fra Erhvervsstyrelsen, og i perioden 2018-2020 blev syv procent af disse selskaber lukket uden en konkurs ved Sø- og Handelsretten, mens det var tilfældet i mellem 52 og 93 procent af sagerne i retskredsene uden for København.
Ulrik Rammeskow Bang-Pedersen er formand for Konkursrådet, der rådgiver Justitsministeriet i spørgsmål om konkursloven. Rådet foreslog i 2018, at alle tvangsopløste selskaber burde konkursbehandles, hvilket ifølge Domstolsstyrelsen ville koste omkring 25 mio. kr. årligt, men billedet har stort set ikke ændret sig siden den udtalelse, viser undersøgelsen.
Relaterede artikler:
Folketinget vedtager nye regler for rekonstruktion
For abonnenter
Dansk Folkeparti vil beskytte rådgivere i konkurser
For abonnenter