Coronaudbrud hos politiet sætter 30 retssager på pause

Udsatte sager drejer sig blandt andet om vold, voldtægt, groft hæleri og spritkørsel.
Station Syd i Gentofte har været lukket for personligt fremmøde på grund af et udbrud med covid-19. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Station Syd i Gentofte har været lukket for personligt fremmøde på grund af et udbrud med covid-19. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Et udbrud af covid-19 blandt ansatte i Nordsjællands Politi har større konsekvenser for politikredsens arbejde end først oplyst.

Antallet af udsatte retssager på grund af smitte blandt ansatte i politikredsen er nemlig langt højere end de cirka 10 sager, som politidirektør Jens Christian Bülow i første omgang fortalte var påvirket.

Udbruddet opstod efter et par private sammenkomster, hvor flere ansatte i politikredsen deltog.

Ritzau har anmodet om aktindsigt i, hvilke sager der er påvirket af coronaudbruddet. Og politiet oplyser nu, at der er tale om tre gange så mange sager som først oplyst. Altså 30 udsatte sager.

Og der er efter alt at dømme flere alvorlige sager iblandt. Ud fra sagernes journalnumre er det nemlig muligt at se, hvilken lovovertrædelse der er tale om.

Der kan imidlertid godt være afvigelser fra, hvordan en sag er journaliseret og den tiltale, der i sidste ende er rejst. Men i de fleste tilfælde passer det.

Journalnumrene fra politiet viser, at der er tale om 17 sager, hvor straffeloven er blevet overtrådt. De resterende sager drejer sig om overtrædelse af færdselsloven, for eksempel spritkørsel, og to narkosager, der er for små til at høre under straffeloven.

I den alvorlige ende af straffelovsovertrædelserne er blandt andet en sag om voldtægt. Der er også to sager om grov vold, to sager om såkaldt simpel vold og en sag om uagtsomt manddrab i forbindelse med en trafikulykke.

Også en række sager om berigelseskriminalitet er udsat. Det drejer sig om et par sager om indbrud, en sag om groft hæleri, et par sager om bedrageri og en sag om skyldnersvig.

Coronasmitten spredte sig blandt politiets ansatte tidligere i marts, og det viste sig, at to sociale arrangementer spillede en central rolle.

Det var private arrangementer – ikke arbejdsrelaterede – men flere medarbejdere fra blandt andet politi og anklagemyndighed deltog.

Udbruddet førte til en lukning af ekspeditionen på politiets Station Syd i Gentofte. Ekspeditionen på Station Syd er fortsat lukket.

Nordsjællands Politi oplyser onsdag til Ritzau, at cirka 30 medarbejdere har været smittet i løbet af marts, men at tendensen til smittespredning blandt kredsens medarbejdere er faldende.

Nordsjællands Politi oplyser, at de 30 sager sammenlagt udgør 11 hele retsdage. Det vil sige 11 dage, hvor en anklager, en eller flere forsvarsadvokater, en dommer, eventuelle domsmænd samt andet personale fra retten skal møde op for at behandle sagen.

Ti retssager aflyst på grund af coronaudbrud efter politifest

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også