Britta Nielsen taber igen i retten: Pension skal dække sagsomkostninger

Københavns Byret har givet Bagmandspolitiet lov til at beslaglægge omkring 900.000 kr. fra Britta Nielsen. Den svindeldømtes nye advokat vil kære dommen.
Københavns Byret har i en kendelse torsdag ophævet Britta Nielsens såkaldte kreditorbeskyttelse. | Foto: Jens Dresling
Københavns Byret har i en kendelse torsdag ophævet Britta Nielsens såkaldte kreditorbeskyttelse. | Foto: Jens Dresling

Svindeldømte Britta Nielsen kan miste to private pensionsopsparinger i Nordea på i alt omkring 900.000 kr., skriver Ekstra Bladet.

Københavns Byret har i en kendelse torsdag ophævet Britta Nielsens såkaldte kreditorbeskyttelse, og dermed har Bagmandspolitiet (SØIK) mulighed for at beslaglægge pengene.

Pengene skal bruges på at dække straffesagens omkostninger på 625.000 kr., mens et eventuelt restbeløb skal konfiskeres.

Britta Nielsen har, som Ekstra Bladet skrev tirsdag, skiftet advokat siden den straffesag, hvor hun i februar blev idømt seks et halvt års fængsel for svindel.

Derfor var det advokat Jan Schneider og ikke Britta Nielsens hidtidige advokat Nima Nabipour, der var med i Københavns Byret i denne omgang. Han kærer kendelsen til landsretten og er klar til at tage den hele vejen til Højesteret.

"Kendelsen betyder reelt, at kreditorbeskyttelsen på pensioner ophæves på alle, der dømmes for økonomisk kriminalitet. Det mener jeg ikke er hensigten med loven," oplyser Jan Schneider til Ekstra Bladet.

Jan Schneider har været forsvarer for Britta Nielsens søn, Jimmy Hayat, der i juli blev idømt to år og seks måneders fængsel. Den dom er dog anket.

Britta Nielsen skifter advokat i kamp om pensionsopsparing

Britta Nielsen idømmes seks et halvt års fængsel for svindel

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også