AdvokatWatch

Grønlandske dommere affejer kritik fra folketingspolitiker

Aki-Matilda Høegh-Dam fra det grønlandske parti Siumut har kritiseret de grønlandske kredsretter, men kritikken møder ikke genklang hos Retten i Grønland.

Aki-Matilda Høegh-Dam fra det Grønlandske parti Suimut. | Foto: Jens Dresling

Grønlandske kredsdommere er uenige i den kritik, som folketingsmedlem Aki-Matilda Høegh-Dam fra det grønlandske parti Siumut kom med tidligere på måneden, skriver KNR.

Folketingsmedlemmet kritiserede de grønlandske kredsretter for at være præget af fejl, hvilket til dels – ifølge hende – skyldes, at der er færre krav til at blive kredsdommer end til at blive byretsdommer i Danmark, skriver mediet. Men Stig Nørskov-Jensen, administrerende dommer og pressekontaktdommer ved Retten i Grønland, er ikke enig.

"Som sagt, så kan jeg ikke genkende kritikken. Vores kredsdommere er godt uddannede og dygtige – rigtig dygtige," siger han til KNR.

Dommerudnævnelsesrådet leder videre efter dommer til Retten i Grønland

Udeblevne vidner plager grønlandske domstole 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der udspillede sig i denne uge et trekantsdrama med historier om, at Kammeradvokaten går efter vækst med ny partner fra Accura, der samtidig har kapret over 20 rådgivere fra Bech-Bruun, som nu går i krig med Kammeradvokaten i spektakulær udbyttesag.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier