AdvokatWatch

Advokat kræver Danske Bank-sag droppet efter omfattende læk

Sagen mod 11 tidligere ansatte i Danske Banks estiske filial bør droppes, efter alle sagens dokumenter er blevet lækket, mener advokat.

11 tidligere ansatte i Danske Bank er på anklagebænken i Estland. | Foto: Jens Dresling

Det er ikke muligt med en retfærdig rettergang for 11 tidligere ansatte i Danske Bank i Estland, efter sagens dokumenter er blevet lækket, mener forsvareren ifølge Politiken.

De tidligere Danske Bank-medarbejdere er anklaget i forbindelse med bankens hvidvaskskandale, men sagen bør afvises, mener advokat Martin Hirvoja fra den estiske afdeling af advokatfirmaet Magnusson, der også har en dansk afdeling.

Årsagen er, at et det i Estland er forbudt for både dommerne og jurymedlemmerne at se sagsmaterialet til efterforskningen før retssagen.

"I den nuværende situation er overholdelse af dette grundlæggende krav ikke længere mulig, da den fulde foreløbige sagsmappe allerede er lækket og i vid udstrækning offentliggjort, herunder også til alle dommerne i amts-, distrikts- og højesteret. Derfor er der ikke en eneste dommer tilbage i Estland, der kan dømme sagen, hvis den sendes til retten," skriver Martin Hirvoja i en pressemeddelelse ifølge Politiken.

Advokat: Ny Litauen-sag hos Danske Bank peger mod København

Amerikansk hvidvasksøgsmål mod Danske Bank og tidligere topchefer afvises

Estlands advokat i Danske Bank-sag er selv ramt af hvidvaskkritik

Søgsmål mod Danske Bank er vokset med knap en halv milliard

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier