Vestas-formand langer ud efter gruppesøgsmål som forretningsmodel

Der er tale om en fordækt forretningsmodel, når firmaer slår sig op på at samle utilfredse investorer i gruppesøgsmål, mener Vestas-formand. Modellen er kendt i USA, men "jeg vil slet ikke se det i Danmark", siger han.
Vestas-formand Bert Nordberg retter skarp kritik mod Deminor og deres ifølge ham "fordækte forretningsmodel". | Foto: Rune Aarestrup Pedersen/ERH
Vestas-formand Bert Nordberg retter skarp kritik mod Deminor og deres ifølge ham "fordækte forretningsmodel". | Foto: Rune Aarestrup Pedersen/ERH
AF RITZAU FINANS

Efter syv års juridisk kamp har gruppen af 40 institutionelle Vestas-investorer anført af belgiske Deminor trukket sine anklager mod vindmølleproducentens tidligere ledelse for at mislede markedet.

Sagen har imidlertid fået nuværende formand Bert Nordberg til at rette skarp kritik mod Deminor og deres ifølge ham "fordækte forretningsmodel".

Det skriver Berlingske Business.

Vestas-formanden udskælder det belgiske selskab for at operere som såkaldt "litigation funder". Med det menes der, at selskabet stiller penge til rådighed til at føre en retssag, og så samler så mange investorer som muligt i et gruppesøgsmål.

"Min opfattelse er, at der fra start har været tale om et gruppesøgsmål, som man ser det i USA, hvor hele casen er gået ud på at indgå et forlig, forud for at sagen ender i retten. Det ser man meget i USA, men jeg vil ikke se det i Europa, og jeg vil slet ikke se det i Danmark," lyder det kontant fra Bert Nordberg ifølge Berlingske Business.

Han understreger, at der ikke er noget galt med gruppesøgsmål eller ideen om at indgå forlig – det handler principielt om Deminors rolle som litigation funder.

Kritikken preller dog af på Deminor-partner Edouard Fremhaoult, som understreger, at litigation funding er en legitim forretningspraksis, og at det vil spille en stigende rolle i fremtiden.

Sideløbende med Vestas-sagen har det belgiske selskab lanceret søgsmål mod Danske Banks tidligere topchef Thomas Borgen og stævnet bankerne bag OW Bunkers børsnotering, skriver avisen.

Investorer opgiver erstatningssag mod tidligere Vestas-profiler

Advokat for utilfredse Vestas-aktionærer får bøde

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også