Tilståelse udskyder start på Shah-sag – forsvarer kritiserer byret

Retssagen mod Sanjay Shah står nu til at begynde 11. marts, da brites tilståelsessag er blevet flyttet.
Kåre Pihlmann har sammen med sin medforsvarer, Mikael Skjødt, tidligere forsøgt, at få sagen mod Sanjay Shah afvist, men det fandt Østre Landsret altså ikke grundlag for. | Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Kåre Pihlmann har sammen med sin medforsvarer, Mikael Skjødt, tidligere forsøgt, at få sagen mod Sanjay Shah afvist, men det fandt Østre Landsret altså ikke grundlag for. | Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Af Ritzau

Retssagen mod Sanjay Shah, der er tiltalt for milliardbedrageri med refusion af udbytteskat, er igen blevet udskudt.

Den skulle have været gået i gang 29. februar i Retten i Glostrup. Ved sin side skulle Shah have haft Anthony Mark Patterson, der er tiltalt for medvirken til Shahs bedrageri.

Men i sidste uge kom det frem, at Patterson vil tilstå, og det har ført til, at der igen har skullet laves kalendergymnastik.

Pattersons tilståelsessag var først sat til at skulle behandles i retten 26. februar. Men den er nu blevet flyttet til 29. februar og 1. marts.

Starten på retssagen mod Sanjay Shah er derfor flyttet til 11. marts.

Kåre Pihlmann, der er en af Sanjay Shahs to forsvarsadvokater, retter i forbindelse med datoændringerne en kritik af Retten i Glostrup.

Pihlmann og hans medforsvarer, Mikael Skjødt, måtte lave et kæreskrift til Østre Landsret for at få datoerne for Anthony Mark Pattersons tilståelsessag ændret, så de kunne være til stede.

”Vi skrev til retten, at de skulle huske, at vi skulle med indover, fordi vi selvfølgelig gerne vil deltage, og vi er forhindret 26. februar,” siger Kåre Pihlmann.

”Retten ville dog fastholde retsmødet 26. februar, uagtet at vi ikke kan. På det område er der en ret klar retspraksis, der siger, at byretten i den situation er forpligtet til at udvise betydelige bestræbelser for at sikre, at alle kan være med, og her havde de intet gjort. De havde bare stanget en dato ud.”

”Men da Retten i Glostrup så det kæreskrift, vi havde lavet, så vendte de på en tallerken og indså, at de burde have spurgt os.”

”Så nu skal det foregå på datoer, hvor vi godt kan. Men vi er lidt uforstående over for, at man – især i en sag som den her – ligefrem kan glemme at inddrage os i en så central proces.”

I en skriftlig udtalelse siger Retten i Glostrup, at det var ”en klar fejl”, at Sanjay Shahs forsvarere ikke blev inddraget i berammelsen af Anthony Mark Pattersons tilståelsessag.

”Retten skulle med kort varsel finde en hel retsdag, hvor retten kunne stille en dommer til rådighed, og hvor både anklagemyndigheden og forsvarerne for den tiltalte (Patterson, red.) kunne møde. Det kunne lade sig gøre 26. februar.”

”Ved en fejl inddrog retten ikke den anden tiltaltes (Shah, red.) forsvarere i berammelsen. Da retten fik en skriftlig henvendelse fra forsvarerne – i form af et kæreskrift – besluttede retten at ændre berammelsen, således at starten på domsmandssagen (retssagen mod Shah, red.) i stedet blev udsat,” skriver Retten i Glostrup.

Kåre Pihlmann er endnu ikke sikker på, hvad Anthony Mark Pattersons tilståelse vil få af betydning for Sanjay Shah-sagen.

”Nu skal vi jo høre, hvad Patterson har tænkt sig at tilstå. Og vi skal høre hans nærmere forklaring,” siger Pihlmann.

”Den er der jo sat to dage af til, så jeg går ud fra, vi kommer lidt rundt i hjørnerne. Derefter kan vi så vurdere, om det får en betydning for den sag, der så er tilbage. Det er vanskeligt at sige noget om på nuværende tidspunkt.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter