Dahl-advokat fik Danmarks dyreste fodboldspiller på plads i United

”Vi har brugt mange timer i forhandlingslokalet,” siger Frederik Bruhn, partner hos Dahl, der var med på sidelinjen, da 20-årige Rasmus Højlund i sidste uge skiftede til Manchester United.
Den danske landsholdsangriber Rasmus Højlund blev præsenteret foran Manchester Uniteds hjemmepublikum på Old Trafford lørdag 5. august 2023. | Foto: Jason Cairnduff/Reuters/Ritzau Scanpix
Den danske landsholdsangriber Rasmus Højlund blev præsenteret foran Manchester Uniteds hjemmepublikum på Old Trafford lørdag 5. august 2023. | Foto: Jason Cairnduff/Reuters/Ritzau Scanpix

Frederik Bruhn stod for det juridiske forarbejde, inden den danske landsholdsspiller Rasmus Højlund kunne sparke drømmeskiftet til Manchester United i kassen med en storstilet præsentation på Old Trafford i weekenden.

United, der er en af verdens absolut største fodboldklubber, betaler ifølge flere internationale medier mellem 520 og 560 mio. kr. plus bonusser for den 20-årige angriber, som dermed bliver den med afstand dyreste danske fodboldspiller nogensinde.

”Som fodboldadvokat er det min største og mest profilerede sag,” siger Frederik Bruhn til AdvokatWatch.

”Det er den største transfer i dansk fodboldhistorie, og det er til Manchester United, som er den klub i verden, som har den største fanbase,” forklarer advokaten, der primært arbejder med it-ret.

Han er partner hos Dahl og har tidligere hjulpet fodboldspillere som Jonas Wind og Thomas Delaney på plads i henholdsvis Wolfsburg og Dortmund. 

Og han var også med på sidelinjen, da Rasmus Højlund sidste år rykkede fra Sturm Graz i Østrig til Atalanta, som han nu forlader efter én sæson i Serie A, hvor han scorede ni mål i 32 kampe.

Dengang var Frederik Bruhn ikke med nede i Italien, men her har han været med i Manchester, hvor Højlund i sidste uge satte sin signatur på en femårig kontrakt og siden blev vist frem foran hjemmepublikummet i forbindelse med en træningskamp mod franske Lens lørdag.

Frederik Bruhn (th.) rådgav også Rasmus Højlund, da angriberen skiftede til den italienske klub Atalanta sidste sommer. | Foto: Privatfoto
Frederik Bruhn (th.) rådgav også Rasmus Højlund, da angriberen skiftede til den italienske klub Atalanta sidste sommer. | Foto: Privatfoto

I ugen op til var der kontraktforhandlinger på Manchester Uniteds træningsanlæg Carrington, hvor den hollandske cheftræner Erik Ten Hags kontor blandt andet lagde lokaler til. 

På Rasmus Højlunds side sad ud over Frederik Bruhn også to advokater fra danskerens hollandske agentvirksomhed SEG samt hans agent. Over for dem sad tre advokater fra Manchester Uniteds egen juridiske afdeling.

”Vi brugte mange timer i forhandlingslokalet. Det er en ret dokumenttung opgave, som i høj grad består af at gennemgå og forklare kontrakten,” siger Frederik Bruhn.

”Kommercielle rettigheder håndteres anderledes i England og fylder meget i en transaktion som denne, hvor der er tale om et kæmpe brand som Manchester United,” tilføjer han.

Afbrød sommerferien

Rygterne om det opsigtsvækkende klubskifte, der er kulminationen på en kometkarriere siden skiftet fra FC København til østrigsk fodbold for halvandet år siden, har svirret længe. 

Frederik Bruhn har også været vidende om interessen gennem længere tid, fordi United har rakt ud til Højlund. Men ”de hardcore kontraktforhandlinger” stod på i en uges tid midt i sommerferien, og advokaten måtte da også afbryde ferien med familien for at tage til England.

Han var derfor heller ikke til stede på Old Trafford, da Rasmus Højlund blev præsenteret for fansene.

”Det havde ellers været sjovt, men min familie ventede på Anholt, så jeg tog hjem til dem, så hurtigt jeg kunne,” siger Frederik Bruhn.

Han vil ikke ind på hverken timeforbrug eller salær. Det er fortroligt. Men, siger han, ”det er selvfølgelig en super god sag – både juridisk, kommercielt og økonomisk”, og ”man får et indblik i et af de største brands i verden.”

”Manchester United er jo sportens Coca Cola, og man får et indblik i, hvordan de beskytter deres rettigheder, og hvilke geværgreb de anvender, og det har været spændende at se,” lyder det fra Frederik Bruhn.

Han står i spidsen for sportsret hos Dahl. Fire jurister er tilknyttet forretningsområdet, som er en del af afdelingen for medier, sport og entertainmentret i advokatfirmaet, som den meget omtalte handel også er med til at promovere.

”Der kommer jo noget opmærksomhed om vores kompetencer, når vi får sådan en handel her, og det er selvfølgelig en fjer i hatten for os, og jeg er også stolt over den,” siger Bruhn.

City-fan

Han fik i processen også hjælp af et par kolleger hos Dahl. 

Og generelt, forklarer han, skal man i spillerhandler være opmærksom på blandt andet lønstrukturen i kontrakterne, bonusmodeller og særlige klausuler, der aftales i fodboldbranchen, ligesom man for eksempel også skal være opmærksom på de skattemæssige konsekvenser af den konstruktion, der laves i forhold til agenthonorar.

Var forhandlingerne svære?

”Det har været et super positivt forhandlingsmiljø, hvor alle parter har optrådt professionelt og løsningsorienteret.”

En mindre udfordring var ifølge advokaten hans personlige tilhørsforhold, da han holder med Manchester City – de lokale ærkerivaler.

”Jeg er selv meget stor Manchester City-fan, så det har selvfølgelig været en lille smule mærkeligt, og jeg måtte også ændre baggrundsbillede på min telefon, hvor jeg har et billede af mine børn i City-trøjer. Men Rasmus ved det godt.”

Rasmus Højlund har selv kaldt skiftet for en drøm, der bliver til virkelighed. 

”Det er ingen hemmelighed, at jeg har været fan af denne fantastiske klub, siden jeg var en lille dreng, og jeg har drømt om at gå ud på Old Trafford som Manchester United-spiller,” udtalte Højlund til klubbens hjemmeside. 

Rasmus Højlund står noteret for seks mål i seks kampe for det danske A-landshold, hvor han debuterede i efteråret 2022.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter