Advokater mærker opbremsning på transaktionsmarkedet

Advokatfirmaerne beretter om færre M&A-handler i første halvår af 2023 sammenlignet med samme periode sidste år, viser foreløbige tal fra analysehuset Mergermarket.
Blandt andre Kromann Reumert har haft markant færre handler i første halvår af 2023 sammenlignet med samme periode sidste år. | Foto: Torben Stroyer
Blandt andre Kromann Reumert har haft markant færre handler i første halvår af 2023 sammenlignet med samme periode sidste år. | Foto: Torben Stroyer

Efter et par hæsblæsende år er vinden løjet af på det lukrative marked for køb og salg af virksomheder, og det giver sig til udslag i antallet af handler i første halvår af 2023, skriver Insidebusiness på baggrund af foreløbige tal fra analysehuset Mergermarket. 

Flere advokathuse kan således konstatere et dyk, og Kromann Reumert noterer sig ifølge de foreløbige tal for 15 handler hidtil i år mod 45 i første halvår af 2022, mens Bech-Bruun går fra 36 til 19 og Bruun & Hjejle fra 17 til 5.

Samtidig er ejendomsmarkedet ramt af stilstand, og transaktionsvolumen i markedet for investeringsejendomme i Norden er ifølge erhvervsmægleren Colliers faldet op imod 70 pct. sammenlignet med sidste år.

”Det er ingen tvivl om, at der har været tale om en nedgang inden for både M&A og fast ejendom. Det er dog især sidstnævnte, der har været hårdt ramt, idet vi inden for M&A fortsat har pæn aktivitet bare ikke det helt exceptionelle niveau, vi har set de sidste par år. Men det er nok meget sundt, at tingene finder et mere normalt niveau,” siger Christina Bruun Gertsen, ledende partner hos Kromann Reumert, til Insidebusiness. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også