Advokat idømt fængselsstraf: Viste video af påstået voldtægt til vidne

”Jeg ville sikre mig, at min klient ikke blev udsat for justitsmord,” lød det fra advokat i Retten i Viborg, inden han blev idømt betinget fængsel.
Advokat, der er blevet idømt 40 dages betinget fængsel, overvejer, om han vil anke til Vestre Landsret. | Foto: Ernst van Norde
Advokat, der er blevet idømt 40 dages betinget fængsel, overvejer, om han vil anke til Vestre Landsret. | Foto: Ernst van Norde

En erfaren Viborg-advokat er blevet idømt 40 dages betinget fængsel for at have misbrugt sin stilling som beskikket forsvarer, ligesom han har fået frakendt retten til at beskæftige sig med straffesager i et år, skriver Viborg Folkeblad.

Sagen drejer sig om en voldtægtssag fra 2019, hvor anmelderen, der var samlevende med advokatens voldtægtstiltalte klient, havde optaget den påståede voldtægt, og videoen var derfor et centralt bevis i sagen, hvor manden blev idømt to et halvt års fængsel ved byretten, men senere frikendt ved landsretten.

Efter byrettens dom viste advokaten videoen til en af den tiltaltes venner, der var vidne i byretssagen og samtidig agerede tolk mellem advokaten og den tiltalte, der talte arabisk. Hensigten var ifølge advokaten, at vennen skulle oversætte det, der blev sagt i videoen, da politiets tolkning ifølge Viborg Folkeblad indeholdt flere fejl.

Advokaten mente ikke, det var problematisk at vise videoen, da vennen først og fremmest fungerede som tolk og ikke skulle vidne i ankesagen i landsretten. 

”Jeg ville sikre mig, at min klient ikke blev udsat for justitsmord,” sagde advokaten ifølge Viborg Folkeblad under et retsmøde onsdag, men retten vurderede, at han havde brudt sin tavshedspligt og udsat kvinden i videoen for blufærdighedskrænkelse.

Den dømte advokat vil ifølge Viborg Folkeblad ikke udtale sig om afgørelsen, før han og hans forsvarer har besluttet, om sagen skal ankes.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også