Dansk EY-partner ser vækstmuligheder i opsplitning

Det vil åbne nye muligheder for at kapre kunder inden for rådgivningsområdet, hvis konsulenthuset EY ender med at splitte sin forretning op, mener dansk EY-partner.
Søren P. Krejler er leder af afdelingen Strategy & Transaction hos EY. | Foto: Pr
Søren P. Krejler er leder af afdelingen Strategy & Transaction hos EY. | Foto: Pr

De omkring 13.000 partnere i EY på verdensplan skal inden længe stemme om en opsplitning af forretningen, der vil skille revision og rådgivning ad, og står det til den danske EY-partner Søren P. Krejler bliver det et ja til planerne, skriver mediet Insidebusiness.

Ifølge Søren P. Krejler, der er leder af afdelingen Strategy & Transaction hos EY, er ”folk meget positive”, da en opsplitning vil åbne nye muligheder for rådgivningsforretningen, der hidtil har været hæmmet af at skulle tage hensyn til de restriktioner, der gælder revisionshuse.

”Vi ser et meget stort uforløst potentiale, som yderligere kan accelerere væksten,” siger Søren P. Krejler til Inside Business.

EY havde i seneste regnskabsår en omsætning på 45 mia. dollar – svarende til omkring 350 mia. kr. – på globalt plan, hvor EY har omkring 365.000 medarbejdere.

I Danmark har EY omkring 1800 medarbejdere og omsatte sidste år for 2,7 mia. kr.

Økonomisk gulerod for partnere

EY vil blandt andet splitte forretningen op for at imødegå den kritik, de såkaldte big four revisionshuse – EY, Deloitte, KPMG og PWC – er blevet mødt med efter flere sager om interessekonflikter.

Men opsplitningen vil også give EY’s rådgivningsben frihed til at vokse uafhængigt at revisionsforretningen, hvor vækstmulighederne er mere begrænsede. Det gælder blandt andet området for juridisk rådgivning, hvor EY har planer om at erobre markedsandele fra advkoatfirmaerne.

Strategien er ifølge Financial Times, at EY’s revisionsforretning skal vokse 7 pct. om året efter en eventuel opsplitning, mens rådgivning skal hente en årlig vækst på 18 pct.

Det er angiveligt planen at sælge omkring 15 pct. af rådgivningsforretningen på børsen for mere end 10 mia. dollar, mens resten af aktierne skal blive på partnernes hænder. Der er dermed lagt op til en stor økonomisk gevinst for partnerne, hvis de stemmer ja til planen.

Afstemningen blandt partnerne skulle have været i gang nu, men processen er blevet forsinket, og planen er nu at gennemføre afstemningen i starten af 2023.

Konkurrenterne Deloitte, PWC og KPMG har alle afvist at splitte forretningen op.

Over 150 tidligere EY-partnere udtrykker bekymring over opsplitning

Nyt EY-panel skal bane vejen for opsplitning

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Fra en virksomhedsbetragtning har det været en sund proces, men har også givet anledning til flere udtrædelser, end vi normalt ville se," lyder det fra Steen Rode, ledende partner hos Bech-Bruun. | Foto: Nikolai Linares

Fire partnere forlader Bech-Bruun

For abonnenter