AdvokatWatch

Deloitte sætter streg under vækstambitioner på markedet for juridiske ydelser

”Over de kommende år vil du se, at Deloitte bliver større på legal,” siger revisions- og konsulenthusets danske topchef, Anders Dons, til Insidebusiness.

Anders Dons, partner og adm. direktør for Deloitte i Norden. | Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/ERH

Der er ingen slinger i valsen, hvad angår ambitionerne på markedet for juridiske ydelser, selv om Deloitte lige har mistet en fremtrædende profil på området, og Konkurrencerådets opsigtsvækkende forslag til at liberalisere advokatmarkedet visner på Christiansborg.

Det er et stort forretningsområde på verdensplan for den internationale revisions- og konsulentkæmpe, og det skal det også være i Danmark, siger Anders Dons, øverste chef for Deloitte i Danmark, til Insidebusiness.

”Over de kommende år vil du se, at Deloitte bliver større på legal. Det kan være alt lige fra et selvstændigt advokathus, til at vi selv bygger det op.”

Ingen af de såkaldte Big Four-revisionshuse lægger skjul på deres iver for at vinde terræn på advokaternes hjemmebane, og Deloitte overvejer altså, som Finans tidligere har skrevet, at følge i hælene på KPMG med et egentligt advokatfirma.

PWC og EY holder fast i at opbygge de juridiske afdelinger internt i virksomhederne, som også Deloitte har gjort hidtil.

I sommer måtte Deloitte imidlertid vinke farvel til Ulrik Laustsen, partner og leder af den juridiske afdeling i København, som skiftede til konkurrenterne i PWC Legal.

Delotte har netop løftet sløret for omsætningen i det forskudte regnskabsår 2021/22, der strækker sig fra 1. juni 2021 til 31. maj 2022. Her vokser toplinjen med 19 pct. til 4,4 mia. kr., ligesom der også meldes om fremgang i det juridiske rådgivningsben.

Det er skruet på forretningsområdet Tax & Legal, der har øget omsætningen med 14 pct., oplyste Deloitte i en pressemeddelelse onsdag, hvor det fremgår, at Tax & Legal er det tredjestørste forretningsområde i biksen.

Deloitte lander rekordregnskab – melder om fremgang i juridisk rådgivningsben

Revisionshuse går ikke i konkurrents fodspor – men Deloitte overvejer advokatfirma

Deloitte-partner skifter til konkurrent senest til september

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

En advokat blev i denne uge varetægtsfænglset for hvidvask. Derudover bød ugen blandt andet på historier om en strid mellem en byret og anklagemyndighed, mens Danske Advokaters nye formand meldte sig ind i samfundsdebatten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier