AdvokatWatch

Opposition: Manglende hjemsendelse af embedsmænd er uforståeligt

De af Minkkommissionen ti kritiserede embedsmænd bør hjemsendes indtil videre, mener flere oppositionspartier.

Foto: Mads Claus Rasmussen

Det er uforståeligt, at statsministeren og de øvrige involverede ministre ikke har hjemsendt de ti kritiserede embedsmænd, mens Medarbejder- og Kompetencestyrelsen arbejder på en vurdering.

Det mener Venstres politiske ordfører, Sophie Løhde. Det fortæller hun efter et møde i Granskningsudvalget.

”Det undrer mig, når man kigger på, hvad embedsmænd tidligere har været hjemsendt for, at der ingenting sker efter det, som bedst kan betegnes som den største politiske og forvaltningsmæssige skandale i nyere tid,” siger hun.

Ifølge Løhde er Medarbejder- og Kompetencestyrelsen ikke blevet bedt om at komme med en vurdering om hjemsendelse. Kun en generel rådgivning om fremtidig ansættelse.

Statsminister Mette Frederiksen var torsdag eftermiddag til møde i udvalget. Her blev hun spurgt til, hvad der skal ske med de ti ministre, som fik kritik i Minkkommissionens rapport fra juni.

Her stod det klart, at de ti embedsmænd kan drages til ansvar for deres rolle i minksagen, hvor mink blev aflivet uden lovhjemmel. Heriblandt statsministerens egen departementschef, Barbara Bertelsen.

Det er de enkelte ministre, der har et medarbejderansvar for deres embedsmænd. Ministrene afventer dog alle en ansættelsesretlig vurdering fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.

Midlertidigt har Mette Frederiksen tillid til sin departementschef. Derfor arbejder hun videre. Og det undrer Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt.

”Først lægger man alt ansvaret for sin embedsførelse over på nogle embedsmænd. Derefter vil man ikke gøre det fornødne, for at de kan blive undersøgt ordentligt ved at hjemsende dem. Det er dybt kritisabelt,” siger han.

Også Ole Birk Olesen står uforstående hen. Han er medlem af Granskningsudvalget for Liberal Alliance.

”Spørgsmålet er, om vi som befolkning og Folketing kan have tillid til en regering, som får så dårlig rådgivning af sine embedsmænd, men alligevel synes, de er gode. Til trods for, at deres rådgivning fører til, at man slår mink ihjel, som man ikke har lov til,” siger han.

Ti kritiserede embedsmænd fra minksag arbejder videre

Britisk advokatfirma scorer rekordstor pro bono-gevinst

Jurist sætter sig i førersædet i dansk turistattraktion

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

En advokat blev i denne uge varetægtsfænglset for hvidvask. Derudover bød ugen blandt andet på historier om en strid mellem en byret og anklagemyndighed, mens Danske Advokaters nye formand meldte sig ind i samfundsdebatten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier