AdvokatWatch

Beierholm melder sin entré på markedet for juridiske ydelser

Revisionshuset jagter advokater til at løbe satsningen i gang. Skattepartner med fortid i Lundgrens og Bech-Bruun lægger ud som leder. Potentialet er en juridisk afdeling med 25-35 hoveder, siger topchef, der sigter efter en omsætning på op imod 50 mio. kr.

"Vi vil gerne have nogle seniorfolk, så de kan arbejde selvstændigt, og det gør heller ikke noget, hvis der er nogen iblandt dem, som har partnerpotentiale,” siger Søren V. Pedersen, adm. direktør i Beierholm. | Foto: Beierholm / PR

Beierholm kaster sig som det seneste revisionshus nu frådende over markedet for juridiske ydelser.

Det fremgår af et rekrutteringsopslag fra PBO Juridisk Rekruttering, hvor Beierholm søger folk til satsningen.

”Vi etablerer Beierholm Jura som en naturlig følge af stor efterspørgsel på juridiske ydelser fra Beierholms store segment af SMV-virksomheder,” står der i opslaget.

Det er ifølge Søren V. Pedersen, adm. direktør i Beierholm, et led i strategien frem mod 2026, der blandt andet går på at styrke rådgivningsforretningen i bestræbelserne på at nå en omsætning på 1,8 mia. kr.

”Vi har allerede mandet væsentligt op på skatte- og it-området samt inden for ESG-rådgivning, og juridiske ydelser er også helt oplagt at øge fokus på,” siger han til AdvokatWatch.

Det ville være mærkeligt, hvis vi til den tid ikke har et juridisk ben i Beierholm Jura, der kan stå for 2-3 pct. af vores samlede omsætning.

Søren V. Pedersen, adm. direktør i Beierholm

Beierholm har ifølge sin hjemmeside knap 1500 ansatte på 34 kontorer rundt omkring i Danmark. Forretningen er i høj grad bygget op omkring klassisk revision, og Beierholm er det revisionshus herhjemme med flest revisionskunder, ligesom opkøb af andre revisionsfirmaer også er en del af strategien.

Rådgivningsydelser udgør således kun en mindre del af biksen, der ifølge seneste regnskab havde en omsætning på knap 1,2 mia. kr. i 2020/21. Men ifølge strategien skal rådgivning fylde en fjerdedel af den samlede omsætning på 1,8 mia. kr. i 2026.

”Det ville være mærkeligt, hvis vi til den tid ikke har et juridisk ben i Beierholm Jura, der kan stå for 2-3 pct. af vores samlede omsætning,” siger Søren V. Pedersen.

Det er et sted mellem ca. 35 mio. kr. og 50 mio. kr., og det betyder ifølge direktøren, at der på sigt er potentiale for en juridisk afdeling med 25-35 personer.

Til sammenligning tæller de juridiske afdelinger hos konkurrenter som EY og PWC, der er langt længere fremme i offensiven på advokaternes hjemmebane, i dag mellem omkring 20 og 40 medarbejdere. Og de har mod på mere.

Jagter advokater

Der er stadig ikke nogen med ”Beierholm Jura på ryggen”, som topchefen formulerer det. På den korte bane jagter de fire advokater samt en sekretær til at banke området op. Juristerne, som de primært leder efter i de mellemstore og store advokathuse, skal have mindst fem års erfaring fra et advokatkontor, heraf minimum et par år som advokater, lyder det.

”Vi vil gerne have nogle seniorfolk, så de kan arbejde selvstændigt, og det gør heller ikke noget, hvis der er nogen iblandt dem, som har partnerpotentiale,” siger Søren V. Pedersen.

Det er især erhvervs- og selskabsret, herunder omstruktureringer, incitamentsprogrammer og køb og salg af virksomheder, der vil være på det juridiske menukort.

”Det er ofte områder, hvor vi i forvejen er involverede som revisorer, så det ligger i forlængelse af vores nuværende arbejdsområder,” forklarer direktøren.

Det juridiske forretningsben bliver skruet på skatteafdelingen, som består af 40-50 mand, hvoraf en del har en juridisk baggrund.

Til at starte med skal Anders Oreby Hansen, partner og leder af Beierholms skatteafdeling i Østdanmark, stå i spidsen for området.

Anders Oreby Hansen kom til Beierholm i 2021 efter to år som partner i advokatfirmaet Lundgrens. Han har desuden en fortid i Bech-Bruun, hvor han dog blev afskediget som følge af udbyttesagen.

Hvis den juridiske afdeling vokser, som det er planen, vil den dog formentlig få sin egen leder, lyder det fra Søren V. Pedersen.

Supplement

Trods ambitionerne om en millionomsætning og en juridisk afdeling på 25-35 mand er Beierholms topchef ikke meget for at kalde det et offensivt træk.

Han afviser samtidig, at satsningen skulle være drevet af en frygt for at blive sat af konkurrenterne i revisionsbranchen, der altså for længst har polstret hylderne med juridiske varer.

Det handler om at samle de opgaver op, som firmaets mere end 50.000 revisionskunder ikke får løst i dag, forklarer direktøren.

Men I kaster vel et lod i puljen på markedet for juridiske ydelser, når I nu etablerer Beierholm Jura?

”Jo. Men Beierholm Jura bliver et rådgivningsområde blandt mange andre i vores revisionsforretning, og vi har ingen intentioner om at skulle ud at være aktive i markedet med henblik på at værge kunder. Det er et supplement til dem, der i forvejen er kunder hos os.”

Det er jo ikke forbudt at tage imod nye opgaver, selv om det ikke er fra en eksisterende kunde.

Søren V. Pedersen, adm. direktør i Beierholm

I har selvfølgelig en interesse i ikke at blæse til angreb, fordi I gerne vil bevare jeres relationer til eksisterende samarbejdspartnere i advokatbranchen. Men er det helt reelt, når du siger, at I ikke skal konkurrere med advokatfirmaer og de andre revisionshuse på markedet for juridiske ydelser?

”Ja, det mener jeg dybest set, at det er.”

”Vi kommer i modsætning til nogle af vores store konkurrenter i revisionsbranchen ikke til at være offensive i markedet for juridiske ydelser. Det er et spørgsmål om, at vi nu bliver bedre i stand til at hjælpe de kunder, som gerne vil købe nogle mere integrerede ydelser, end vi har været før.”

Derfor kommer juristerne i Beierholms nye forretningsben også til at lave privatret med for eksempel testamenter og ægtepagter.

”Det er emner, som vi ofte taler med vores kunder omkring, men vi kan ikke selv løse de opgaver i dag, og kunderne får i ni ud af ti tilfælde ikke gjort noget ved det,” siger Søren V. Pedersen.

Selv om kunderne fortrinsvist skal komme fra revisisonsforretningen, og det altså ikke er en del af strategien at være ”akkvisitive i markedet”, vil de selvfølgelig gerne have nye kunder ind i butikken.

”Og vi vil naturligvis gøre brug af det netværk, som advokaterne, vi ansætter i Beierholm Jura, kommer ind med. Det er jo ikke forbudt at tage imod nye opgaver, selv om det ikke er fra en eksisterende kunde,” lyder det fra Beierholms topchef.

Revisionshus vil styrke sin rådgivningsforretning

Tidligere Bech-Bruun-advokat bliver partner i revisionshus efter to år hos Lundgrens

Revisionskæmper fordobler juridiske afdelinger og vil vokse yderligere

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Højesteret satte et eftertrykkeligt punktum på retsopgøret efter finanskrisen med stor millionbøde. Derudover bød ugen på historier om blandt andet ny patentdomstol, kritiseret advokatundersøgelse i Helsingør og højesteretsdom om salærkrav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier