AdvokatWatch

Bestyrelsesmedlems ægteskab får Herlufsholm til at skifte advokat

Advokat Jon Lauritzen skal alligevel ikke stå i spidsen for advokatundersøgelse om Herlufsholm. Skolen beder nu Advokatrådet om at udpege en uvildig undersøger.

Jon Lauritzen er partner i DLA Piper og blandt andet kendt i offentligheden som anklager i rigsretssagen mod tidligere minister Inger Støjberg. | Foto: Finn Frandsen

Herlufsholms bestyrelse ønsker ikke, at advokaten Jon Lauritzen skal stå i spidsen for en advokatundersøgelse af skolen.

Det skriver bestyrelsen i en pressemeddelelse.

Det skyldes, at Jon Lauritzen hos DLA Piper er partnerkollega med en advokat, der er gift med et medlem af Herlufsholms bestyrelse.

”Bestyrelsen ønsker, at der ikke må rejses tvivl om den uvildige undersøgelse,” lyder det.

Bestyrelsen vil mandag anmode Advokatrådet om at udpege en uvildig undersøger.

Det sker også selv om, at der ifølge bestyrelsen ikke foreligger en advokatetisk interessekonflikt i forhold til Jon Lauritzen.

Jon Lauritzen skriver i en kommentar til TV 2, at han respekterer bestyrelsens bevæggrunde.

Han deler også bestyrelsens opfattelse af, at der ikke er en interessekonflikt, lyder det.

Herlufsholm varslede en uvildig advokatundersøgelse onsdag. Det skete dagen før, at en dokumentar, hvor tidligere elever fortalte om en voldsom kultur, blev sendt.

I forbindelse med dokumentaren er udkastet til undersøgelsen også blevet udvidet til også at handle om forhold i bestyrelsen, og ikke kun forhold på skolen, lyder det i pressemeddelelsen.

Bestyrelsen ønsker, at Advokatrådet skal udpege en advokat til at stå i spidsen for undersøgelsen. Den nye advokat skal lave undersøgelsen med en ekspert med indsigt i pædagogiske forhold, som ifølge Herlufsholm også vil være uvildig.

Jon Lauritzen oplyste lørdag til DR, at undersøgelsen ville gå fire år tilbage. Den skal både afdække forhold blandt eleverne, og ledelsen og de ansattes håndtering, lød det.

Advokaten kunne oplyse, at han arbejdede hen imod, at undersøgelsen skulle være færdig efter sommerferien. Hvorvidt tidsplanen holder med et advokatskifte er uvist.

Rigsretsanklager skal undersøge Herlufsholm efter kritisk dokumentar

Personlige angreb kom bag på anklagerne i rigsretssagen

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier