AdvokatWatch

Efter stort retsopgør: Gylden mail kan spare storkoncerner for milliardbeløb

En ny dom betyder, at skattekravet mod en række multinationale koncerner bliver mellem en halv og en hel milliard kroner mindre. Helt centralt står en syv år gammel mailudveksling mellem Plesner-advokater og Skattestyrelsen.

En stribe selskaber, der har fået store skatteregninger, bl.a. Københavns Lufthavne, ser ud til samlet at slippe mellem en halv og en hel mia. kr. billigere, efter at Østre Landsret har begrænset Skatteministeriets muligheder for at lægge renter oven i kravene. | Foto: Finn Frandsen

En syv år gammel mail fra advokatfirmaet Plesner til Skattestyrelsen ser ud til at skulle hænges op i glas og ramme hos en række store virksomheder. Mailen er netop blevet tillagt væsentlig betydning i en dom, der kan spare virksomhederne op mod en milliard kroner i et storstilet opgør om milliardoverførsler til udlandet.

Store virksomheder som Københavns Lufthavne, amerikanske NetApp og den hollandske søfartskoncern Heerema samt fem kapitalfonde, der tidligere ejede telekoncernen TDC, er netop nu involveret i et større sagskompleks, hvor Skatteministeriet kræver beskatning af virksomhedernes overførsler af renter og udbytter til udlandet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Fem byretter tager nu digitalt skridt med ny skifteportal

Ny digital skifteportal, der tirsdag lanceres i fem pilotretter, skal modernisere og forenkle det administrative arbejde med dødsboer. ”Vi har helt klart et efterslæb med digitalisering i domstolene,” lyder det fra it-direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier