AdvokatWatch

Fondstilsyn har bedt om redegørelse for ejendomsadvokaters millionhonorarer

Far og søn skal redegøre over for Erhvervsstyrelsen, hvorfor selskaber, som de ejer, har modtaget et tocifret millionbeløb fra en velgørende fond med aktiver for 700 mio. kr., hvor man selv er en del af ledelsen.

Advokat Morten Heding Andersen har overtaget både direktørposten og et fast bestyrelsesmandat i Drost Fonden efter sin far, advokat Torben Heding Andersen. | Foto: PR/Arup & Hvidt

Erhvervsstyrelsen, der står for tilsynet med erhvervsdrivende fonde, har anmodet om en redegørelse fra Drost Fonden, der gennem en årrække har overført millionbeløb til ejendomsadvokaterne Torben og Morten Heding Andersen.

Styrelsen har fundet, at betalingerne til de to advokater, der er far og søn, har en størrelse og karakter, der påkræver en kontrol fra tilsynets side. Det viser en aktindsigt, som EjendomsWatch har fået.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

Fond med advokater i spidsen har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Advokatguiden ansætter ny direktør

Den nordiske platform Advokatguiden, der giver mulighed for at sammenligne advokater, har fået ny direktør. Firmaet sigter nu efter international udrulning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier