AdvokatWatch

Globale virksomhedshandler har kurs mod rekord efter hektisk sommer

Billig finansiering, høje aktiekurser og store overskud betyder, at M&A-markedet sætter kurs mod et rekordår.

Foto: Colourbox

En vild og hektisk sommer med et hav af virksomhedshandler betyder, at 2021 har kurs mod at slå rekord.

Store overskud, billig finansiering og høje aktiekurser har løftet værdien af opkøbs- og fusionstransaktioner til næsten 4000 mia. dollar siden januar.

Det skriver Financial Times.

Sommerens boom af globale fusioner og opkøb har bidraget til rekordniveauet. I den typisk stille sommermåned august blev der indgået aftaler til en værdi af 500 mia. dollar mod 289 mia. dollar i samme periode sidste år og 275 mia. dollar i 2019.

Den kraftige stigning er blevet drevet af en blanding af lave låneomkostninger, polstrede kapitalfonde og en genvunden tillid til opkøb i virksomhedsbestyrelserne, skriver avisen.

Ifølge Frank Aquila – global chef for M&A i advokatfirmaet Sullivan & Cromwell – er der udsigt til, at den samlede M&A-aktivitet i år vil komme til at overhale den hidtidige rekord fra før finanskrisen i 2007 på 4300 mia. dollar.

"Da de fleste virksomheder genererer rekordoverskud, har adgang til billig finansiering og oplever høje aktiekurser, er det svært at se, at M&A-aktiviteten skulle aftage i løbet af de næste seks til 12 måneder," siger Frank Aquila til Financial Times.

Ifølge avisen har teknologisektoren taget førertrøjen på og repræsenterer omkring 21 pct. af årets totale M&A-aktivitet.

M&A-advokat: "I Danmark får man lov til at snuse til alle slags virksomheder"

Transaktioner løfter toplinjen hos københavnsk advokatfirma

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier