Advokat med nyt rådgivningskoncept: Vil tjene på investeringer af husleje-deposita

Aktieinvesteringer af lejernes depositum skal danne basis for indtjeningen på en ny rådgivningsplatform, som advokat med fortid hos Kromann Reumert står bag.
Jan Blicher Grunnet har en fortid som advokat hos Kromann Reumert og driver i dag advokatforretningen Cortek Law. | Foto: Lejka / PR
Jan Blicher Grunnet har en fortid som advokat hos Kromann Reumert og driver i dag advokatforretningen Cortek Law. | Foto: Lejka / PR

Advokat Jan Blicher Grunnet vil tilbyde gratis rådgivning til kunder med sit nye rådgivningsselskab Lejka, som skal få indtægter ved at investere lejeres depositum i værdipapirer. Det skriver Børsen.

Inspirationen til forretningsmodellen og platformen kommer fra Storbritannien, hvor det i alle lejeforhold er lovpligtigt at opbevare depositum hos en tredjepart, hvilket ifølge stifteren gør markedet milliardstort, skriver avisen.

Lejka tilbyder blandt andet udfærdigelse af kontrakter, konfliktløsning og opgørelse af tilgodehavender, og selskabets målgruppe er særligt mindre udlejninger af værelser og lejligheder.

Ordningen omkring aktieinvesteringer med deposita er bundet op på garantier, således at de betalte deposita ikke forsvinder under en voldsom nedtur på værdipapirmarkedet, forklarer Jan Blicher Grunnet, der har en fortid hos Kromann Reumert, og som nu driver advokatforretningen Cortek Law, over for Børsen.

Advokaten sigter efter at udvide konceptet til store dele af Skandinavien og Tyskland, og han vil ikke afvise, at Lejka kan blive børsnoteret.

Advokatfuldmægtig udvikler app med barndomsven

Jurist opgiver Bech-Bruun for legaltech-drøm: Det ultimative mål er en AI-advokat 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også