Retsligt efterspil omkring "Panama-papirer" begynder at tage form

Skattestyrelsen har i samarbejde med Kammeradvokaten stævnet en række danske ledelsesmedlemmer i efterdønningerne fra de såkaldte Panama Papers. Samtidig varsles muligt retsligt efterspil for banker og rådgivere.
Det panamanske advokatfirma Mossack Fonseca måtte på grund af sagen dreje nøglen om i 2018. | Foto: Carlos Jasso / Ritzau Scanpix
Det panamanske advokatfirma Mossack Fonseca måtte på grund af sagen dreje nøglen om i 2018. | Foto: Carlos Jasso / Ritzau Scanpix

Flere sager i forbindelse med de lækkede såkaldte Panama Papers får et retsligt efterspil, skriver Berlingske.

Skattestyrelsen har med rådgivning fra Kammeradvokaten således valgt at rejse erstatningskrav mod danske ledelsesmedlemmer i 69 offshoreselskaber i civile søgsmål, ligesom banker og rådgivere også er i de danske myndigheders søgelys.

"Skattestyrelsen arbejder endvidere fortsat, i samarbejde med Kammeradvokaten, på at afdække mulige erstatningskrav mod andre involverede parter, herunder banker, der måtte have medvirket ved etableringen af selskaberne mv.," fremgår det ifølge avisen af et notat til Skatteudvalget fra skatteminister Morten Bødskov (S).

De såkaldte Panama Papers dækker over et meget omtalt læk af 11,5 millioner hemmelige dokumenter fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama, der siden har måttet dreje nøglen om på grund af sagen, der på opsigtsvækkende manér afslørede, hvordan selskaber og personer verden over havde skjult penge i skattely.

Advokater sagsøger streamingtjeneste

Panama-papirer tvinger advokatkontor til at lukke 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også