AdvokatWatch

Konkurstrussel lurer i opgøret om milliardgæld til staten

Brancheorganisationer skyder nu med skarpt og advarer skatteministeren om, at virksomheder med coronagæld til staten vil trække stikket på egen virksomhed for at starte op på ny uden gæld. Men den øvelse er ikke uden omkostninger, advarer jurister.

"Staten har jo også en interesse i, at sunde virksomheder ikke bare indgiver en konkursbegæring for at starte igen på en frisk, for så er alle pengene jo tabt for staten," siger skattepolitisk chef i Dansk Erhverv Jacob Ravn. | Foto: Jan Dagø/JPA

Det er en reel risiko, at virksomhedsejere dumper deres selskaber og begynder forfra, hvis skatteminister Morten Bødskov ikke tilbyder lempelige vilkår for tilbagebetaling af a-skattelån og momslån.

Sådan lyder budskabet fra brancheorganisationerne Dansk Erhverv og SMVdanmark, efter at Finans i sidste uge beskrev, hvordan Skatteministeriet arbejder på at få bankerne til at overtage statens tilgodehavender fra de særlige rentefrie lån, der skulle hjælpe erhvervslivet helskindet gennem nedlukning og restriktioner under coronakrisen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Brikkerne er ved at falde på plads i ny national efterforskningsenhed, og i denne uge satte chefanklageren ord på processen. Derudover bød ugen på historier om blandt andet specialistmangel, embedsmænd i retten og DLA Pipers ejendomsambitioner.

Dommerformand afviser behov for øget specialisering i skattesager

Formanden for dommerforeningen mener ikke, at der er nogen grund til at samle skattesager på færre byretter, som skatteadvokater har foreslået. "Jeg synes ikke, at man har belæg for at sige, at ikkespecialisering er udtryk for, at afgørelserne er forkerte," siger han.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier