Professor frygter stilstand på vækstbørs efter serie af skuffelser

Svingende kvalitet af de selskaber, der bliver noteret på vækstbørsen First North, kan betyde færre børsnoteringer og dermed mindre arbejde til advokater.
Der har på det seneste været mange noteringer på vækstbørsen First North. | Foto: Google Maps
Der har på det seneste været mange noteringer på vækstbørsen First North. | Foto: Google Maps
af ritzau finans

Danske virksomheder strømmer for tiden ind på vækstbørsen First North. Det er en glædelig nyhed, men efter en stribe glippede vækstmål er der opstået bekymring for kvaliteten af de selskaber, der bliver noteret.

Professor i finansiering ved Aarhus Universitet Carsten Tanggaard frygter stilstand på børsen efter de mange skuffelser.

Det skriver Berlingske Business.

Sidste år slog First North-børsen rekord for flest børsnoteringer på et år med 11 noteringer. I år er det samme antal nået allerede i juni, og interessen er fortsat stor.

Begejstringen er imidlertid ikke entydig. Ifølge en opgørelse fra dagbladet Børsen har mange af de nye First North-selskaber haft svært ved at nå de opstillede vækstmål, hvilket har fået eksperter til at advare private mod at investere i First North-aktier.

En af de mest kritiske røster er Carsten Tanggaard, som mener, at Nasdaq er for for ukritiske med, hvilke selskaber der får lov til at entrere på vækstbørsen.

"First North har været en lang lidelseshistorie med den ene spektakulære katastrofe efter den anden. Derfor er mit generelle billede af børsen meget negativt. Det er jeg desværre nødt til at sige. Der er tale om små selskaber, hvor det jo kan gå galt, men når man ser på dem, det er gået galt for, så må man bare sige, at der ikke har været tale om seriøse selskaber," siger Carsten Tanggaard til Berlingske Business.

Professoren frygter derfor, at en ny istid kan ramme First North, som det var tilfældet efter finanskrisen i 2008.

Hos Nasdaq afviser man kritikken og fremhæver, at coronakrisen kan have været en medvirkende årsag til, at nogle First North-selskaber ikke har nået de målsætninger, de meldte ud, da de gik på børsen.

Elmann hjælper endnu et selskab på børsen

Trifork gør børscomeback med store advokathuse på sidelinjen

Igen fart over feltet på vækstbørs

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også