AdvokatWatch

Advokatsamfundet: Advokater kan holde åbent trods nye restriktioner

Advokater er ikke omfattet af de restriktioner, der ellers lukker andre liberale erhverv som eksempelvis frisører fra på mandag.

Statsminister Mette Frederiksen (S) strammede coronaskruen på et pressemøde onsdag aften. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Mens frisører og andre liberale erhverv lukker fra på mandag, og store dele af detailhandlen lukker efter jul, kan advokater fortsat holde butikken åben, skriver Advokatsamfundet på sin hjemmeside.

Flere advokater har henvendt sig til Advokatsamfundet på grund af usikkerhed om, hvorvidt de nye restriktioner gælder branchen, men Advokatsamfundet vurderer, at advokatvirksomheder ikke er omfattet af den øgede nedlukning.

Onsdag aften lukkede statsminister Mette Frederiksen (S) Danmark yderligere ned, fordi antallet af coronasmittede stiger.

"Vi skal have aktiviteten i samfundet yderligere ned. Derfor indfører vi yderligere restriktioner nu, der gælder til efter nytår. Vi gør det, fordi vi snart skal fejre jul og står over for januar og februar, som myndighederne forventer kan blive de hårdeste i pandemien," sagde Mette Frederiksen på et pressemøde.

De nye restriktioner betyder, at storcentre lukkede fra i går torsdag, mens resten af detailhandlen med undtagelse af apoteker, fødevarebutikker og supermarkeder lukker fra midnat natten til 25. december.

Liberale erhverv som frisører, massører og tatovører lukker fra mandag 21. december.

Tiltagene gælder frem til 3. januar.

Folketinget forbedrer og forlænger hjælpepakker efter nedlukning

Mette Frederiksen: Danmark lukker helt ned første juledag

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Den længe ventede beretning fra Minkkommissionen løb med rampelyset, men ugen bød også på historier om blandt andet nye advokatetiske regler, et tørlagt marked for børsnoteringer og en ny udbudslov.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier