AdvokatWatch

Forsvarer for advokat sigtet for momssvindel: Det er en ødelæggende sag

En advokat fra hovedstadsområdet er varetægtsfængslet og sigtet i omfattende sag om momssvindel. Varetægtsfængslingen har været "yderst ødelæggende for min klient, hans kolleger og firma", lyder det fra forsvarsadvokat i en bemærkning til retten.

Foto: Tobias Nørgaard Pedersen

En advokat er blevet varetægtsfængslet og sigtet i en stor sag om påstået momssvindel "af særlig grov karakter". Sagen omhandler momssvindel og brud på registreringsloven, som angiveligt har kostet statskassen over 30 mio. kr.

Advokaten, der leder et mindre advokatkontor i hovedstadsområdet, nægter sig skyldig i anklagerne, fremgår det af dokumenter fra Retten i Randers, som AdvokatWatch har fået aktindsigt i.

Anklagen går på, at advokaten er en del af et netværk af bilhandlere og virksomhedsejere, der trækker tråde fra Tyskland til Danmark. I alt er 11 personer blevet sigtet og varetægtsfængslet i sagen, oplyser Retten i Randers til AdvokatWatch.

Advokaten har ifølge sigtelsen i perioden januar 2017 til juni 2020 medvirket til at importere et større antal biler til i alt 86 mio. kr. til en række tomme selskaber i Danmark, som netværket angiveligt skulle kontrollere.

Herefter er bilerne solgt videre til en køber pålagt salgsmoms. På den måde har selskaberne "akkumuleret skyldig salgsmoms", som Skat ikke har set skyggen af, fordi selskaberne gik konkurs inden afregning.

Hvad advokatens rolle har været, bliver ikke udspecificeret, men ifølge Ekstra Bladet er advokaten indsat i en række af netværkets selskaber som kurator, da de blev erklæret konkurs.

Forsvarer: Uden navneforbud er karrieren slut

Der er nedlagt navneforbud i sagen.

"En ophævelse af navneforbuddet på nuværende tidspunkt i efterforskningen vil for min klient være altødelæggende, og hans fremtid i advokathvervet vil være slut," argumenterede advokat Mohammed Arbab Perveez, der er forsvarer for den varetægtsfængslede advokat, ifølge dokumenterrne i en skriftlig bemærkning til retten.

"Varetægtsfængslingen har allerede været yderst ødelæggende for min klient, hans kolleger og firma," lød det videre.

Den sigtede advokat har blandt andet fået frataget samtlige konkursboer, hvor han var kurator.

Efterforskningen er ifølge sagsfremstillingen i dokumenterne på et tidligt stadie.

AdvokatWatch har været i kontakt med Mohammed Arbab Perveez, men forsvarsadvokaten har ingen kommentarer på nuværende tidspunkt. Østjyllands Politi ønsker heller ikke at kommentere sagen.

Retsmøderne har været afholdt for lukkede døre.

Advokat fængslet i sag om momssvindel med biler

Danske Advokater efter nye møgsager: "Hver gang det sker, bliver vejen lidt længere"

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der kom politisk fokus på uklar advokatregning i stort anlagt erstatningssag mod Bech-Bruun i denne uge, der også bød på historier om blandt andet advokatbranchens ledelseshovedbrud og specialistområdet for sager om børnebortførelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier