AdvokatWatch

Forening beskylder Kammeradvokaten for at lyve i retten og klager til Advokatnævnet

Kammeradvokaten løj i retten for at forhale retssag, mener Foreningen imod Ulovlig Logning, der har klaget til Advokatnævnet. Kammeradvokaten afviser påstandene.

Rasmus Malver fra Foreningen imod Ulovlig Logning mener, at Kammeradvokaten bevidst trækker sag i langdrag. | Foto: Jens Dresling

Statens advokat Kammeradvokaten løj i retten i den sag om ulovlig indsamling af data, som Foreningen imod Ulovlig Logning har anlagt imod staten, mener foreningen, der derfor har klaget til Advokatnævnet, skriver Berlingske.

Hovedforhandlingerne i sagen skulle ifølge foreningen være startet i december 2020 eller januar 2021 og var allerede forsinkede, da retten afventede en EU-dom om logning, der skulle komme i dette efterår. Men på et retsmøde sagde advokat Peter Ahlberg fra Kammeradvokaten, at han havde insiderviden om, at EU-dommen først ville komme ultimo 2020 eller primo 2021.

"Det var løgn, for EU-dommen blev afsagt 6. oktober, men vi var ikke forberedt på den slags. Så Østre Landsret udsatte vores sag med 14 måneder til oktober 2021," siger Rasmus Malver, Foreningen imod Ulovlig Logning, til Berlingske.

Han mener, at Kammeradvokaten bevidst trækker sagen i langdrag for at dræne den lille forening, men det afviser partner hos Kammeradvokaten Rass Holdgaard, ligesom han nægter, at advokat Peter Ahlberg har "videregivet urigtige oplysninger mod bedre vidende". Ifølge Kammeradvokaten havde Peter Ahlberg oplysningerne om den forventede EU-dom fra Justitsministeriet, ligesom han "tog et klart forbehold for, at domsafsigelsestidspunktet var usikkert", skriver Rass Holdgaard i en mail til Berlingske.

Formand for Kammeradvokaten ryger i Advokatnævnet efter DR-program

Kammeradvokat-formand får kritik efter millionregning

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier