AdvokatWatch

De fleste store finansvirksomheder har lavet vidtgående whistleblowerordninger

Mange finansvirksomheder har lavet eksterne whistleblowerordninger. Blandt andre Sydbank, der har en aftale med Kammeradvokaten.

Med hvidvaskloven i 2014 blev alle finansvirksomheder forpligtiget til at oprette interne whistleblowerordninger. 6 år senere er langt de fleste gået meget længere end loven. | Foto: Sydbank/PR

I 2014 betød ny regulering fra EU, at det blev lovpligtigt for alle finansvirksomheder med over fem medarbejdere at have en whistleblowerordning. I de efterfølgende år har en lang række skandaler i finanssektoren vist, at en sådan ordning rent faktisk er tvingende nødvendig.

FinansWatch har i en rundspørge spurgt 20 af de største finansvirksomheder – både banker og forsikrings- og pensionsselskaber – om deres ordning. Og rundspørgen viser, at mange virksomheder faktisk er gået meget længere end loven.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Medstifter af nyt advokatkontor har flere jern i ilden

Stine Dahl har sat sig for at banke en advokatforretning op, som på sigt skal vokse sig større. Ved siden af er hun konsulent, direktør og medejer af et marketingbureau og podcaster. Men det kan sagtens lade sig gøre, siger advokaten, der har tre børn.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier