AdvokatWatch

Forsvarsadvokat klager til Rigsadvokaten: "Min klient er bitter og ikke tilfreds"

Der skal meget mere til end en mio. kr. i erstatning, mener forsvarsadvokat for klient, der sad fejlagtigt fængslet i over et år.

En mand er blevet tilkendt erstatning på næsten en million kroner, efter han på grund af personforvirring blev frikendt for drabsforsøg ved Retten på Frederiksberg. | Foto: Jens Dresling

En 25-årig mand sad fejlagtigt fængslet i 466 dage under mistanke om drabsforsøg, fordi politiet havde forvekslet to mænd ved en fejl.

Derfor har Statsadvokaten fastsat en erstatning på 995.000 kr. til manden, men det er langt fra nok, mener hans forsvarsadvokat Jane Ranum, der har klaget til Rigsadvokaten over erstatningens størrelse. Det skriver Berlingske.

"Min klient er bitter og ikke tilfreds. Han har fået en dårlig behandling, og de giver ham det, han skal have, ikke en krone mere. De siger nærmest ikke engang undskyld. Hvis ikke Rigsadvokaten giver os medhold i, at der skal et større plaster på såret, så er min forventning, at den bliver indbragt for retten," siger Jane Ranum til Berlingske.

Politi og anklagemyndighed har erkendt, at der er begået fejl i sagen. Forsvarsadvokaten har tidligere klaget til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) over sagen, men myndigheden har afgjort, at der ikke er grundlag for at rejse en sigtelse mod efterforskerne for tjenesteforsømmelse.

Forkert mand sad fængslet 466 dage – får millionerstatning

Højesteret omstøder afgørelse fra Vestre Landsret og frifinder bettingfirma 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Efterårsferien blev skudt i gang med nyheden om, at Horten får ny ledende partner til nytår. Derudover satte undersøgelse fokus på danskernes holdning til lokale advokater, mens afsat kurator fik lov til at bringe Højesteret på banen efter "vidtgående" afgørelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier