AdvokatWatch

Partner forlader advokatkontor for at få luft til sideprojekter

Kapitalejer hos Klar Advokater i København er trådt ud af firmaet. Skridtet er taget for at få mere frihed til sideprojekter, fortæller advokaten til AdvokatWatch. Det ændrer ikke på forretningen, lyder det fra Klar Advokater.

"Når man er i et partnerskab med mange, er det svært at lave andre ting, fordi man skal lægge sin fulde arbejdskraft i det partnerskab, man er en del af," siger Thomas Krüger. | Foto: Jeanet Nemmøe / Aumento

Hos Klar Advokater i København handler det udelukkende om sager – og advokatarbejde.

Derfor er partnerkredsen nu en mand mindre, efter advokat Thomas Krüger er trådt ud for at forfølge sideprojekter i ejendomsbranchen.

"Vi er ikke ejendomsudviklere herinde, men 100 procent advokater," siger Peter Christian Kierkegaard, advokat og partner hos Klar Advokater, til AdvokatWatch.

"Når man bruger al sin tid på at være advokat, kan man ikke også bruge noget af sin tid på at være ejendomsudvikler, og det var vi fuldstændige enige om, og det er derfor, at vi er gået hver til sit," forklarer han.

Den udlægning bekræfter Thomas Krüger, som nåede at være hos Klar Advokater i knap fem år.

"Det har været nødvendigt at skifte," siger Thomas Krüger, der har "behov for at forfølge nogle startup-projekter".

"Hos Klar Advokater er der alene fokus på at drive advokatforretning, og jeg har lyst til også at prøve kræfter med noget andet, fordi jeg har interesse for det, og det er en konsekvens af, at jeg har arbejdet med fast ejendom i mange år."

Frihed til sideprojekter

41-årige Krüger er i stedet blevet selvstændig hos kontorfællesskabet Aumento, som ifølge sin hjemmeside har mere end 30 advokater tilknyttet.

Han har tidligere i karrieren tilbragt ni år hos Plesner, der er blandt landets største advokathuse. Her fik han sin uddannelse som advokat.

Thomas Krüger rådgiver om køb, salg, udvikling og finansiering af erhvervsejendomme, og det er passionen for mursten, som han nu får luft til at dyrke hos Aumento, der er et kontorfællesskab af selvstændige advokater, der markedsfører sig med samme platform.

Vi er ikke ejendomsudviklere herinde, men 100 procent advokater.

Peter Christian Kierkegaard, partner hos Klar Advokater

Han arbejder for eksempel med en samarbejdspartner på at starte et nyt selskab, som under navnet Care Real Estate skal hjælpe folk med at investere i fast ejendom.

"Hvis man skal forfølge nogle andre idéer, skal det være inden, man bliver alt for gammel," siger Thomas Krüger, der samtidig vil passe sin advokatforretning.

"Jeg har stadig en masse klienter, som jeg skal servicere, og det kan også være, at jeg kommer til at udvikle den forretning med nye klienter, men skridtet er taget for at få mere frihed til mine sideprojekter."

"Når man er i et partnerskab med mange, er det svært at lave andre ting, fordi man skal lægge sin fulde arbejdskraft i det partnerskab, man er en del af," forklarer advokaten.

Hvorfor har du valgt at blive en del af et kontorfællesskab som Aumento i stedet for at sidde for dig selv?

"Aumento er for mig en super god løsning, hvor jeg på én gang får opfyldt en række krav og formalia for at kunne drive min advokatforretning videre uden afbrydelser og unødig tid på administration og praktiske forhold, hvilket er en stor fordel," siger Thomas Krüger.

Ikke en fastlåst størrelse

Klar Advokater har ifølge sin hjemmeside 26 medarbejdere, heraf 16 jurister fordelt på 12 advokater og fire fuldmægtige.

Advokatkontoret beskæftiger sig med fast ejendom, corporate & commercial og tvister.

Thomas Krüger sad ifølge virksomhedsregistret på en ejerandel på 10,8 pct., som han afhændede 17. september 2020.

Klar Advokater har nu otte kapitalejere, men Krüger skal ifølge Peter Christian Kierkegaard ikke partout erstattes.

"Hvis den rigtige person tropper op, vil vi kigge på det, men vi er ikke en fastlåst størrelse," siger Peter Christian Kierkegaard og tilføjer:

"Fast ejendom er et af vores hovedområder, og der er en del øvrige partnerne, der beskæftiger sig med det, så det ændrer ikke på forretningen."

Klar Advokater er et af de danske advokatfirmaer, der er involveret i søgsmål mod Danske Bank som følge af hvidvasksagen. På vegne af 331 investorer har advokatkontoret ifølge Reuters stævnet Danske Bank for 7,1 mia. kr. ved Københavns Byret.

Advokat vælger fællesskab: "Compliance kommer til at koste de små advokater livet"

Ny dansk samarbejdspartner i Danske Bank-stævning: "Det er en kæmpestor sag"  

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier