AdvokatWatch

Gorrissen-partner forsvarer tidligere Vestas-chefer: "Kravene er grundløse"

Partner fra Gorrissen Federspiel mener, kravene mod de tidligere Vestas-chefer Ditlev Engel og Bent Erik Carlsen er grundløse. Mandag er første retsdag i erstatningssagen.

Ditlev Engel, tidligere topchef i Vestas. | Foto: Thomas Sjørup

Det er advokat og partner Christian Alsøe, der de sidste 16 år har været en del af advokatfirmaet Gorrissen Federspiel, som troppede op i byretten i Aarhus mandag for at forsvare tidligere topchef i Vestas Ditlev Engel og tidligere bestyrelsesformand Bent Erik Carlsen i en opsigtsvækkende erstatningssag.

Det er første dag i sagen, hvor der er berammet otte retsmøder frem til slutningen af september, skriver erhvervsmediet Finans.

En gruppe på omkring 40 investorer har slæbt de to tidligere Vestas-chefer i retten og kræver 73 mio. kr. i erstatning for at have vildledt aktiemarkedet i 2010.

Det betød, at investorerne angiveligt tabte penge, da Vestas – ifølge investorerne – undlod at nedjustere forventningerne til årets omsætning og i stedet skjulte den lavere omsætning ved at ændre regnskabsprincipperne.

Men Vestas-cheferne har ikke handlet på nogen måde, der kunne berettige erstatningen, lyder det ifølge Børsen fra Christian Alsøe.

"De sagsøgte, Carlsen og Engel, skal frifindes for de rejste krav, der er grundløse. Ingen af de kumulative erstatningsbetingelser (at der er et ansvarsgrundlag, årsagssammenhæng og adækvans og et dokumenteret værnet tab, red.) for at pålægge Carlsen og Engel erstatningsansvar er opfyldt," udtrykker advokaten i et processkrift til retten, som Børsen har fået aktindsigt i.

Horten snupper advokat fra Vestas

Kromann Reumert-advokat skifter til Vestas 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier