AdvokatWatch

Amerikansk advokat går til modangreb og stævner Skattestyrelsen i udbyttesag

Ifølge Skattestyrelsen har advokaten sammen med andre amerikanere svindlet sig til at få refunderet udbytteskat for 9,5 mio. kr. i Danmark.

Foto: Philip Davali / EB / Ritzau Scanpix

Danmark har ikke forstået teknikken bag en gammel investeringsstrategi, og derfor sagsøger Sheldon Goldstein nu Skattestyrelsen med krav om at få godkendt refusion af udbytteskat, som styrelsen hidtil har nægtet at udbetale.

Det skriver Børsen, der oplyser, at den 81-årige amerikaner har foretaget investeringer baseret på dividende-strategier i 40 år og fortsat gør det.

"Jeg ville håbe, at danskerne kunne forstå transaktionerne. Det her er meget tekniske transaktioner, og måske er det bare ikke en del af jeres dna," siger Sheldon Goldstein til avisen.

Ifølge Skattestyrelsen har advokaten sammen med andre amerikanere svindlet sig til at få refunderet udbytteskat for 9,5 mio. kr. Advokaten sagsøger nu Skattestyrelsen med krav om at få godkendt endnu en refusionsanmodning på indeholdt udbytteskat for et mindre millionbeløb, som styrelsen hidtil har nægtet at udbetale, skriver Børsen, der oplyser, at Skattestyrelsen ikke ønsker at kommentere den konkrete sag.

Skandalen om udbytteskat

Samlet er der i skandalen med udbytteskat sket formodet svindel for 12,7 mia. kr., hvor udenlandske investorer uretmæssigt har fået udbetalt refusion af udbytteskat på danske aktier.

Sagen mod Sheldon Goldstein er bare en af mange, som Skattestyrelsen har anlagt i kølvandet på skandalen med udbytteskat. I marts lød det, at Skattestyrelsen havde stævnet ca. 470 personer og selskaber i fem lande.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch.)

Danske Advokater: Risiko for færre advokatfirmaer tør byde på undersøgelser

Skattestyrelsen indgår forlig i udbyttesag

Skatteministeriet lagde 234 mio. kr. hos Kammeradvokaten sidste år

Advokater fra store dele af verden bistår Skattestyrelsen i udbyttesagen 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Højesteret satte et eftertrykkeligt punktum på retsopgøret efter finanskrisen med stor millionbøde. Derudover bød ugen på historier om blandt andet ny patentdomstol, kritiseret advokatundersøgelse i Helsingør og højesteretsdom om salærkrav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier