Tidligere forsvarer dømt for at bruge advokattitlen

Den tidligere forsvarsadvokat Hans Boserup er ved Retten i Sønderborg blevet dømt for at kalde sig advokat i perioden efter, at han i 2016 mistede sin advokatbestalling, skriver Jydskevestkysten.
Tidligere forsvarsadvokat Hans Boserup er ved Retten i Sønderborg blevet dømt for at kalde sig advokat, selvom han i 2016 blev frakendt retten til at drive advokatvirksomhed. | Foto: Colourbox
Tidligere forsvarsadvokat Hans Boserup er ved Retten i Sønderborg blevet dømt for at kalde sig advokat, selvom han i 2016 blev frakendt retten til at drive advokatvirksomhed. | Foto: Colourbox

Hans Boserup havde ikke ret til at kalde sig advokat, efter han i 2016 blev frataget retten til at drive advokatvirksomhed. Det fastslog Retten i Sønderborg mandag. Med dommen fulgte en bøde på 3000 kr.

Det skriver Jydskevestkysten.

Forseelsen er sket efter, at Hans Boserup 17. august 2016 blev frakendt retten til at drive advokatvirksomhed i to år.

Ifølge avisen markedsførte Hans Boserup sig i perioden fra 17. august 2016 til 21. februar 2018 som advokat på sin hjemmeside, der hed advokathansboserup.dk.

Det var Advokatsamfundet, som anmeldte den den tidligere forsvarsadvokat i februar 2018, efter Hans Boserup ikke havde reageret på en henvendelse fra brancheorganisationen, skriver avisen.

Hans Boserup forklarede i retten, at han havde 10-12 forskellige domænenavne, og havde gjort alt hvad han kunne for at fjerne advokattitlen.

"Vi er i en periode, hvor jeg rejser meget. Jeg har, som sagt, alle disse domænenavne, der slettes efterhånden efter dommen i august 2016. Men en bliver af ukendt grund ikke slettet. I har ikke fantasi til at forestille jer, hvor mange steder, jeg skal slette og smide ud," sagde Hans Boserup mandag i retten ifølge Jydskevestkysten.

Den 17. august 2019 kan Hans Boserup igen kalde sig advokat.

Omstridt eks-advokat får frataget sin hjemmeside 

Landsret dømmer advokat for læk af fortrolige oplysninger

Advokater går over stregen på sociale medier: "Det er ligesom, klappen går ned"

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også