Njord vinder advokatpris for indsats mod digitale krænkelser

Advokatkodeks-prisen går til Njord Law Firm for indsatsen mod digitale sexkrænkelser, bl.a. et pres for at få politi og domstole til at efterforske og straffe digitale krænkelser på lige vilkår med fysiske.
Miriam Michaelsen, partner i advokatfirmaet Njord, er ifølge Danske Advokater "en fornem repræsentant for branchens fælles advokatkodeks" | Foto: Njord Law Firm
Miriam Michaelsen, partner i advokatfirmaet Njord, er ifølge Danske Advokater "en fornem repræsentant for branchens fælles advokatkodeks" | Foto: Njord Law Firm

Af denne artikel fremgik det tidligere, at tildelingen af Advokatkodeks-prisen var relateret til Njords sager mod piratkopiering. Det er ikke tilfældet - prisen er tildelt Njord for arbejdet med sager om digitale sexkrænkelser. AdvokatWatch beklager fejlen.

Njord Law Firm har vundet brancheorganisationen Danske Advokaters Advokatkodeks-pris, fremgår det af Danske Advokaters hjemmeside.

Prisen gives for Njords indsats mod digitale sexkrænkelser. Ifølge dommerkomiteen belønnes Njord for at have klare holdninger på området og give gode råd til både krænkede og polititet.

"Njord Law Firm har med deres ekstraordinært stærke indsats mod digitale krænkelser vist, at advokater kan gøre en stor positiv forskel i forhold til dette store og højaktuelle samfundsproblem. At man som advokatfirma støtter foreningen Digitalt Ansvar, som Miriam Michaelsen stiftede i 2016, og pro bono bistår mere end 30 digitalt krænkede mennesker, vidner om et stort samfundsansvar, som er lige i advokatkodeksets ånd," hedder det fra dommerkometeen.

Hjælp til krænkede

Njord har fokus på at hjælpe de krænkede, skabe opmærksomhed om samfundsproblemet, og få politi og domstole til at efterforske og straffe digitale krænkelser på lige vilkår med fysiske. Ifølge Njord har partner Miriam Michaelsen gennem sin rolle som bistandsadvokat i flere krænkelsessager været med til at sætte et markant højere niveau for tortgodtgørelse til de krænkede.

"Vi skal ikke bare se til, mens mennesker bliver mobbet, chikaneret og afpresset, fordi der er delt krænkende billeder og videoer af dem uden deres samtykke. Loven er klar – det er ulovligt, og det har alvorlige konsekvenser. Det bør behandlingen af sagerne afspejle," siger Miriam Michaelsen.

Advokatkodeks er en ordning, hvor advokater forpligter sig til at arbejde med fem principper inden for åbenhed, socialt ansvar, etik, ledelse og diversitet. Mere end 4300 ansatte i branchen er ifølge Danske Advokater nu omfattet af ordningen.

Dommerkomitéen har lagt vægt på, at Njords initiativer kan motivere andre i branchen. Ifølge Danske Advokater fortalte en ung kvinde på Folkemødet på Bornholm, hvordan Njord-partner Miriam Michaelsen havde gjort en stor positiv forskel for hende i en meget svært situation.

"At hjælpe andre mennesker er noget at det fineste ved advokatgerningen," hedder det på Danske Advokaters hjemmeside.

Sag om oplysninger om internetpirater endeligt lukket 

Njord skærer ned i bestyrelsen 

Bird & Bird i Danmark skifter ud i toppen

Advokat for rettighedshavere: Operationen lykkes, men patienten døde 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også