Horten-partner skal være med til at granske erhvervsvurderinger

Partner fra Horten er med i arbejdsgruppe, der skal sikre kvaliteten af kommende vurderinger af erhvervsgrunde. ”Afgørende” med tidlig inddragelse af interessenter, siger minister.
"Arbejdsgruppen kommer til at løfte et stort og vigtigt arbejde," lyder det fra skatteminister Jeppe Bruus (S). | Foto: Gregers Tycho/ERH
"Arbejdsgruppen kommer til at løfte et stort og vigtigt arbejde," lyder det fra skatteminister Jeppe Bruus (S). | Foto: Gregers Tycho/ERH

En arbejdsgruppe bestående af seks eksterne eksperter skal se modellerne bag de nye vurderinger af erhvervsgrunde efter i sømmene.

Det har den socialdemokratiske regering og de øvrige partier bag forliget om et nyt ejendomsvurderingssystem (Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance) besluttet, fremgår det af en pressemeddelelse fra Skatteministeriet.

Arbejdsgruppen vil bestå af Peter Birch Sørensen (formand og professor fra Økonomisk Institut på Københavns Universitet), Charlotte Christiansen (professor fra Økonomisk Institut på Aarhus Universitet), Pernille Sindby (direktør hos Totalkredit), Thomas Booker (partner i Horten Advokatpartnerselskab) og Jakob Hald (direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen).

Udover granskningen af den vedtagne model skal den ovennævnte sekstet analysere, ”om der kan opstilles en vurderingsmodel baseret på en såkaldt direkte handelsprisnorm”, lyder det.

Ifølge skatteminister Jeppe Bruus (S) kommer arbejdsgruppen ”til at løfte et stort og vigtigt arbejde”.

”Derfor er jeg glad for, at så stærke kræfter gerne vil bidrage til, at vi kommer godt i mål med de nye vurderinger af erhvervsgrunde, hvor vi både inddrager medlemmernes skatteøkonomiske sagkundskab og praktiske kendskab til vurderinger af ejendomme og grunde,” siger Jeppe Bruus i meddelelsen.

”Vores erfaring er herudover, at en tidlig og grundig inddragelse af de væsentligste interessenter på erhvervsejendomsområdet er afgørende, hvis vi skal helt i mål på ejendomsområdet.”

En såkaldt følgegruppe består af Ejendomdanmark, Dansk Industri, Dansk Erhverv, Finans Danmark, Danske Advokater, Landbrug & Fødevarer, Dansk Ejendomsmæglerforening, BL – Danmarks Almene Boliger samt Boligøkonomisk Videncenter.

Den endelige analyse skal efter planen være klar om lidt over et år, medio 2023, hvorefter forligskredsen drøfter dens konklusioner.

Kommissoriet for arbejdsgruppen kan læses via dette link.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch.)

Juraprofiler ryster på hovedet over ”firkantet” vej til advokattitlen

Nyt statsligt hvidvasksamarbejde betyder ekstraarbejde

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også