AdvokatWatch

Advokat og partileder får bøde på 30.000 kr

Ifølge Ekstra Bladet er Rasmus Paludan, advokat og partileder for Stram Kurs, blevet idømt en bøde på 30.000 kr. for at have svinet både politiet og anklagemyndigheden til. Han vil anke afgørelsen.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Rasmus Paludan, som for øjeblikket gør sig mest bemærket som aspirant til Folketinget, har i løbet af den seneste uge også været genstand for en ny dom i Københavns Byret. Her er han blevet idømt en bøde på 30.000 kr. for i sit virke som advokat at have svinet både anklagemyndigheden og politiet til. Han skal derudover også betale sagsomkostningerne på 17.500 kr.

Det skriver Ekstra Bladet på baggrund af en endnu ikke offentliggjort kendelse, som mediet har fået aktindsigt i.

Dommen er en stadfæstelse af en afgørelse fra Advokatnævnet afsagt i 2017, hvor Rasmus Paludan har "udsat navngivne medarbejdere ved henholdsvis politiet og anklagemyndigheden for en unødig og grov krænkelse."

Forløbet er udløbet af to sager, som Rasmus Paludan har ført som advokat. I den første mener han, at anklageren 'er i korrumperet ledtog med de politifolk, der foretog frihedsberøvelserne', og i den anden sag har han anklaget to poltifolk for at være løgnere og omtalt dem som mistænkt kriminelle. Advokatnævnet mener, at det er tilsidesættelse af god advokatskik.

"Det er en meget gammel sag. Det er foregået for flere år siden. Og for det andet, er jeg jo ikke enig. Jeg er ikke enig med Advokatnævnet eller byretten. Derfor anker jeg selvfølgelig sagen," siger Rasmus Paludan til avisen.

Advokatnævn holder øje med Rasmus Paludan

Stakemann vil i Folketinget: Behov for strammere krav til advokater

Dødstrusler mod advokat fører til fængsling 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier