AdvokatWatch

Kammeradvokaten får alvorlig kritik for at dele personfølsomme oplysninger

I en sag om mulige uberettigede fyringer i Aarhus Kommune videregav Kammeradvokaten personlige oplysninger. Flere berørte parter klagede til Datatilsynet, der nu er kommet med sin afgørelse.

Foto: Casper Dalhoff/Polfoto/Arkiv

Advokatfirmaet Poul Schmidt, bedre kendt som Kammeradvokaten, får alvorlig kritik for ringe håndtering af personoplysninger i en sag om mulige uberettigede fyringer i Aarhus Kommune. Det skriver Jyllands-Posten.

Advokatfirmaet behandlede 22 personalesager fra Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, hvor fire af de berørte parter valgte at klage til Datatilsynet i foråret 2018. De undrede sig nemlig over at have modtaget hinandens personfølsomme oplysninger fra deres personalemapper – og med god grund, for det var et brud med reglerne. Datatilsynet udtaler derfor nu "alvorlig kritik" af Kammeradvokaten, skriver mediet.

Hos advokatfirmaet er man ærgerlig over sagen.

"Det er en dybt beklagelig fejl fra vores side, som bygger på en misforståelse. Den gjorde, at vi troede, at vi kunne udlevere oplysningerne. Det skal ikke lyde som en undskyldning for det, der er sket. For det må ikke ske. Derfor er den alvorlige kritik fuldt berettiget," siger managing partner Tomas Ilsøe Andersen til Jyllands-Posten.

Fornyet pres på Kammeradvokatens særstilling

Advokatfirmaernes dyre hjemmesider fejler i kommunikationen

300 advokater har søgt om at blive kuratorer i det offentliges konkurssager 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

En advokat blev i denne uge varetægtsfænglset for hvidvask. Derudover bød ugen blandt andet på historier om en strid mellem en byret og anklagemyndighed, mens Danske Advokaters nye formand meldte sig ind i samfundsdebatten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier