AdvokatWatch

Tænketank: Minister bør fratages vidtgående coronabeføjelser

Regeringen gik til kanten med coronalovgivningen, men overholdt grundloven, konkluderer tænketanken Justitia i en ny rapport, som advokat Jonas Christoffersen står bag. Nu er det på høje tid at rulle dele af lovgivningen tilbage, mener han.

Jonas Christoffersen er formand for tænketanken Justitias Advisory Board. Han står bag ny rapport fra Justitia om retssikkerhed under coronakrisen. | Foto: Mikkel Hørlyck

Da regeringen i al hast gennemførte blandt andet ny epidemilov og hårdere straffe for coronarelaterede forbrydelser, gik den til kanten, men overholdt grundloven, skriver tænketanken Justitia i en ny rapport ifølge Berlingske.

Nu er tiden inde "til at gøre op med en række af de vidtgående beføjelser, som Folketinget ved epidemiloven har tillagt sundheds- og ældreministeren", konkluderer rapporten, der bliver offentliggjort fredag.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Kammeradvokatens topchef Jens Bødtcher-Hansen håber på ro omkring den ombruste kammeradvokatordning, sagde han i ugens løb. Derudover bød ugen på historier om blandt andet udfordringer med at få møderet for landsret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier