AdvokatWatch

Tænketank: Minister bør fratages vidtgående coronabeføjelser

Regeringen gik til kanten med coronalovgivningen, men overholdt grundloven, konkluderer tænketanken Justitia i en ny rapport, som advokat Jonas Christoffersen står bag. Nu er det på høje tid at rulle dele af lovgivningen tilbage, mener han.

Jonas Christoffersen er formand for tænketanken Justitias Advisory Board. Han står bag ny rapport fra Justitia om retssikkerhed under coronakrisen. | Foto: Mikkel Hørlyck

Da regeringen i al hast gennemførte blandt andet ny epidemilov og hårdere straffe for coronarelaterede forbrydelser, gik den til kanten, men overholdt grundloven, skriver tænketanken Justitia i en ny rapport ifølge Berlingske.

Nu er tiden inde "til at gøre op med en række af de vidtgående beføjelser, som Folketinget ved epidemiloven har tillagt sundheds- og ældreministeren", konkluderer rapporten, der bliver offentliggjort fredag.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Der kom politisk fokus på uklar advokatregning i stort anlagt erstatningssag mod Bech-Bruun i denne uge, der også bød på historier om blandt andet advokatbranchens ledelseshovedbrud og specialistområdet for sager om børnebortførelser.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier