Politikere støtter særlig coronadomstol

Et flertal uden om regeringen støtter idéen om at behandle coronasager i en særskilt instans. Flere partier vil gå videre med juraprofessors forslag til justitsministeren.
Særdomstol til håndtering af retssager mod staten i kølvandet på coronakrisen får bred politisk opbakning. | Foto: Mads Claus Rasmussen//
Særdomstol til håndtering af retssager mod staten i kølvandet på coronakrisen får bred politisk opbakning. | Foto: Mads Claus Rasmussen//

Der tegner sig et politisk flertal uden om regeringen for at behandle kommende coronasager adskilt fra resten af retssystemet – enten ved en egentlig coronadomstol eller en anden særskilt instans. Det skriver Berlingske.

"Normalt anbefaler jeg ikke sådan nogle særdomstole, men det kunne give mening at samle de her sager ét sted. Det skal selvfølgelig undersøges nærmere i forhold til den konkrete udformning, men man vil på den måde også kunne oparbejde en ekspertise og erfaring med de her sager, så det lyder umiddelbart som en rigtig god idé," siger SF's retsordfører, Karina Lorentzen Dehnhard, til Berlingske.

Forslaget om at oprette en særlig forvaltningsdomstol til at håndtere den potentielle byge af retssager mod staten, der kan komme fra virksomheder i kølvandet på coronakrisen, kommer fra Frederik Waage, lektor i forvaltningsret ved Juridisk Institut på Syddansk Universitet.

Det kan ifølge Waage aflaste et i forvejen hårdt presset retssystem, ligesom der kan være store udgifter at spare i forhold til advokatbistand. SF og DF vil ifølge Berlingske nu tage juraprofessorens forslag op med justitsministeren.

Efter seks uger på nødblus – og med udsigten til en anseelig sagspukkel – genåbner domstolene mandag 27. april.

Juraprofessor: Opret en særlig coronadomstol

Politikere er åbne for økonomisk hjælp til retsvæsnet 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også