AdvokatWatch

Udsigt til store sagspukler ved domstolene

Straffesagen mod Britta Nielsens børn fortsætter tirsdag, selv om domstolene har aflyst næsten alle retsmøder.

Retten i Glostrup melder om voksende sagsbunke. | Foto: Jens Dresling

Puklen af sager i retsvæsenet vil vokse, men dommere og andre ansatte kan fortsat arbejde med en række sager, hvor borgere og advokater ikke personligt skal møde frem.

Sådan lyder meldingen fra Retten i Glostrup.

"Der kommer nødvendigvis en pukkel, og den bliver større og større for hver dag, der går," siger retspræsident Marie Louise Klenow om situationen på grund af coronavirus.

"Vi forsøger at lave alt det, vi kan, uden at mødes med nogen," siger hun.

Det gælder for eksempel forberedelse i civile retssager. Men de fleste retsmøder er blevet aflyst.

"Det er imod enhvers dna at lade sager udsætte. Det bryder ingen sig om. Vi går alle sammen på arbejde for at få sagerne behandlet hurtigst muligt," siger retspræsidenten.

"Men det ville være skrækkeligt, hvis folk skulle være nervøse for at møde i retten. Det kan vi ikke leve med. Folk har jo en pligt til at møde i retten, og det nytter jo ikke noget, hvis man er bange for at blive smittet," siger Marie Louise Klenow.

Retssalene er dog ikke helt øde. Domstolene skal fortsat behandle grundlovsforhør, hvor anklagemyndigheden ønsker varetægtsfængsling af en anholdt. Også forlængelse af fængslinger skal dommerne fortsat tage stilling til. 

Desuden skal retterne ifølge en vejledning fra Domstolsstyrelsen behandle de straffesager, hvor en tiltalt er varetægtsfængslet, og hvor der er risiko for, at fængslingen vil blive for lang i forhold til en eventuel straf.

Netop dette emne - som handler om proportionalitet - er på spil i straffesagen mod Britta Nielsens børn, som er tiltalt for hæleri. Her er sønnen varetægtsfængslet. Og sagen fortsætter tirsdag med et retsmøde i Retten i Glostrup, hvor han skal afhøres.

"Inden vi kan tage stilling til, om der er grundlag for løsladelse, skal vi have alle de tiltaltes forklaringer," siger Marie Louise Klenow.

Coronavirus udløser hav af uafklarede spørgsmål fra advokater

Skifteretter lukket mens konkursfare vokser

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

To advokatundersøgelser i Helsingør løb med rampelyset i denne uge, der dog også bød på historier om blandt andet provinsadvokater, der slås med generationsskifte.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier