AdvokatWatch

Advokatfirma afpresset af hackere

Et advokatfirma er blevet udsat for et hackerangreb, meddeler Danske Advokater. Det er et såkaldt ransom-angreb, hvor firmaet er blevet afpresset.

Ifølge Danske Advokater er en medlemsvirksomhed blevet udsat for hackerangreb. | Foto: Finn Frandsen

Hackere har angrebet et advokatfirma for at afpresse firmaet for penge.

Danske Advokater skriver på sin hjemmeside, at brancheorganisationen i sidste uge er blevet kontaktet af en medlemsvirksomhed, der var kommet i kløerne på hackere. Det fremgår ikke, hvilket advokatfirma der er tale om.

"Angrebet er et såkaldt ransom-angreb, hvor hackerne krypterer alle virksomhedens data og forlanger betaling for det program, der skal anvendes til at dekryptere data igen," skriver Danske Advokater.

Intet tyder ifølge Danske Advokater på, at hackerne har kopieret advokatfirmaets data, og angrebet er formentlig ikke blevet spredt til andre. Danske Advokater melder ikke noget om, hvordan hackersituationen er blevet løst.

"Vi orienterer om dette for at opfordre medlemsvirksomhederne til at sikre, at de har de nødvendige værn mod sådanne angreb," skriver Danske Advokater.

It-kriminalitet vokser og stiller nye krav til advokater

Kampen mod hackere skaber nye opgaver for advokatfirmaer

Mere fra AdvokatWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier