AdvokatWatch

Professor: Advokatundersøgelser er en afladshandel

Advokatundersøgelser er sjældent brugbare, og politikerne bruger dem ofte som en afladshandel for at få hurtig tilgivelse for begåede synder, mener professor i forvaltningsret.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S). | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Der er ingen grund til at kaste en masse penge i nakken på advokater, når forsvarsminister Trine Bramsen (S) nu vil til bunds i sagen om mulig svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, skriver professor i forvaltningsret ved Københavns Universitet Michael Gøtze i et debatindlæg i Politiken, efter forsvarsministeren har givet grønt lys til en række undersøgelser af styrelsen.

"Målet med manøvren er at skabe tillid til, at alt går ordentligt for sig på Forsvarsministeriets område. Og det er selvfølgeligt vigtigt. Det er bare sjældent, at f.eks. en advokatundersøgelse er det værktøj, som løser problemer, der måske er mere grundlæggende," skriver Michael Gøtze i Politiken.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Kammeradvokatens topchef Jens Bødtcher-Hansen håber på ro omkring den ombruste kammeradvokatordning, sagde han i ugens løb. Derudover bød ugen på historier om blandt andet udfordringer med at få møderet for landsret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier